Fotbal: Croatul Ivan Juric este noul antrenor al echipei AS Roma (oficial)

Croatul Ivan Juric este noul antrenor al echipei AS Roma, a indicat miercuri clubul din Serie A, care l-a demis în cursul dimineţii pe tehnicianul italian Daniele De Rossi.

„AS Roma anunţă că Ivan Juric este noul responsabil tehnic al primei echipe, până pe 30 iunie 2025”, a scris gruparea din capitala Italiei într-un comunicat.

Juric, născut în 1975, fost jucător la echipe din Croaţia, Spania şi Italia, şi-a început parcursul de antrenor în fotbalul juvenil, apoi a fost secundul lui Gian Piero Gasperini, a menţionat AS Roma.

Juric a debutat în Serie A în sezonul 2016-2017 la Genoa, după ce obţinuse, în stagiunea precedentă, prima promovare în elită din istoria lui Crotone. Din 2019 până în 2021, croatul a fost antrenorul lui Hellas Verona, cu care a reuşit doi ani la rând salvarea de la retrogradare şi unde le-a permis mai multor jucători să se afirme. Din 2021 până în acest an a pregătit-o pe Torino FC, fiind pe locul doi pe lista antrenorilor cu cele mai multe meciuri pe banca acestei echipe în ultimii 20 de ani.

AS Roma l-a concediat miercuri pe Daniele De Rossi, fost fotbalist legendar al echipei, după doar patru meciuri de la debutul noii ediţii din Serie A, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare.

De Rossi a preluat-o pe AS Roma în luna ianuarie, după demiterea portughezului Jose Mourinho. La doar câteva luni de la sosirea sa, conducerea clubului i-a prelungit contractul până la 30 iunie 2027.

De la debutul acestui sezon, AS Roma a acumulat doar trei puncte în primele patru meciuri de campionat, ceea ce a condus la decizia de demitere a fostului mijlocaş, la care nimeni nu se aştepta.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea) 

 

* Sursa foto: AS Roma zprávy / X.com 

Sursa: www.agerpres.ro

MAE/ Atenţionare de călătorie: Portugalia – risc major de producere a unor incendii de vegetaţie

Viorica Dăncilă i-a cerut public lui Marcel Ciolacu să explice de ce făcea presiuni asupra ei să dea OUG pe amnistie și grațiere