Fotbal: Federaţia poloneză va acorda ajutoare cluburilor afectate de inundaţii

Federaţia poloneză de fotbal (PZPN) a anunţat un fond de peste 400.000 de euro pentru ajutorarea cluburilor afectate de inundaţiile din Europa Centrală, cele mai grave care au lovit această regiune în ultimele două decenii, informează Reuters.

Cel puţin 24 de persoane au murit din cauza inundaţiilor, inclusiv şapte în Polonia, în timp ce Wroclaw, al treilea oraş ca mărime al Poloniei, se confruntă cu pagube uriaşe.

„Împreună cu preşedinţii asociaţiilor provinciale, am decis să donăm 1,75 milioane de zloţi polonezi pentru a ajuta cluburile afectate de inundaţii”, a scris vineri preşedintele PZPN, Cezary Kulesza, pe reţeaua X.

Clubul de primă ligă Slask Wroclaw, la care evoluează internaţionalul român Tudor Băluţă, şi-a amânat meciul de luni de pe teren propriu împotriva formaţiei Stal Mielec, transformându-şi stadionul într-un loc pentru colectarea de donaţii în favoarea celor afectaţi de inundaţii.

Clubul din Wroclaw a lansat, de asemenea, o strângere de fonduri pentru diminuarea efectelor inundaţiilor, în timp ce jucătorii ş?i antrenorii au vizitat zonele afectate de inundaţii pentru a distribui articole esenţiale.

Uniunea Europeană s-a angajat să pună la dispoziţie miliarde de euro pentru a ajuta regiunea, premierul polonez Donald Tusk afirmând că ţara sa ar putea obţine cinci miliarde de euro.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)

Peste 129.000 de persoane angajate prin intermediul ANOFM, în primele opt luni ale anului

Focarul de toxiinfecţie alimentară din mai multe şcoli din Mehedinţi – Ministerul Sănătăţii: În total, 118 persoane s-au prezentat la unităţi medicale/ Şapte copii şi un adult rămân sub supraveghere medicală