Fotbal feminin: Suedia şi Danemarca îşi vor oficializa candidatura comună la organizarea EURO 2029

Cele două federaţii au declarat că doresc să organizeze „cel mai mare Campionat European feminin din istorie”.

„Obiectivul este să organizăm Campionatul European feminin care va atrage cel mai numeros public din istorie”, au declarat federaţiile de fotbal suedeză (SvFF) şi daneză (DBU) în două comunicate de presă separate.

„Ştim cât de important este să participăm la organizarea unor campionate, mai ales pentru a inspira şi încuraja mai multe fete să practice” acest sport, a subliniat preşedintele federaţiei suedeze, Fredrik Reinfeldt.

Lucrările pregătitoare pentru o candidatură comună şi dialogul cu potenţialele oraşe gazdă „sunt în plină desfăşurare”, au precizat cele două federaţii.

Candidatura comună a Suediei şi Danemarcei concurează cu cele ale Portugaliei şi Germaniei. UEFA va anunţa oficial numele ţării gazdă în 2025.

Danemarca a organizat Campionatul European de fotbal feminin din 1991, iar Suedia a găzduit evenimentul de două ori, prima oară împreună cu Norvegia în 1997 şi a doua oară singură în 2013.

Campionatul European de fotbal feminin va avea loc în Elveţia între 2 şi 27 iulie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Telegram toarnă tot: Aplicația va dezvălui numerele de telefon și IP-urile utilizatorilor către autorități

Biroul Electoral Central: La alegerile prezidenţiale din acest an, campania electorală începe în 25 octombrie, ora 00.00, şi se încheie în 23 noiembrie, ora 07.00/ Când începe campania pentru al doilea tur de scrutin