Fotbal: Fostul selecţioner al Braziliei, Tite, concediat de clubul Flamengo

Fostul antrenor al naţionalei de fotbal a Braziliei, Tite, a fost concediat de clubul Flamengo la aproape un an după ce a fost numit pe banca tehnică, a anunţat luni gruparea din Rio de Janeiro, scrie AFP.

„Tite şi staff-ul său nu mai sunt la conducerea echipei”, a declarat cel mai popular club din Brazilia pe contul său de Instagram. Fostul internaţional brazilian Filipe Luis, care pregăteşte echipa Under 20 a lui Flamengo, va prelua funcţia de antrenor interimar, a adăugat clubul carioca.

Adenor Leonardo Bachi, cunoscut sub numele de „Tite”, era sub presiune de câteva săptămâni.

Tehnicianul în vârstă de 63 de ani nu a reuşit să obţină rezultate notabile cu Flamengo, una dintre cele mai puternice şi scumpe echipe de pe continentul sud-american.

Viitorul său a fost pecetluit după eliminarea lui Flamengo în sferturile de finală ale Copei Libertadores de către uruguayenii de la Penarol (1-0 la general), joi la Montevideo.

Flamengo se află în prezent pe locul patru în campionat, la nouă puncte în spatele liderului Botafogo.

Tite a condus Selecao din iunie 2016 până la sfârşitul lui 2022, pe parcursul a 81 de meciuri, având 60 de victorii, 15 egaluri şi doar şase înfrângeri.

Sub conducerea sa, Brazilia a câştigat Copa America în 2019, dar a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022 de Belgia, respectiv Croaţia. AGERPRES/(AS- editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Prim-ministrul landului Baden-Wurttemberg – primit la Cotroceni; şi-a exprimat susţinerea pentru aderarea completă la Schengen a României

Tenis: Finală franceză la Tokyo (ATP)