Fotbal: Lewandowski (FC Barcelona), lider în clasamentul trofeului Gheata de Aur

Internaţionalul polonez Robert Lewandowski, atacantul echipei FC Barcelona, este lider al clasamentului trofeului Gheata de Aur, atribuit la finalul fiecărui sezon celui mai bun marcator din ligile naţionale de fotbal din Europa.

Lewandowski, care a renăscut în acest sezon la Barca sub comanda lui Hansi Flick, fostul său antrenor de la Bayern Munchen, a reuşit sâmbătă o dublă pentru catalani în victoria zdrobitoare obţinută pe terenul rivalei Real Madrid (scor 4-0) şi a ajuns la un total de 14 goluri marcate de la debutul actualei ediţii din Primera Division.

El este urmat în clasamentul European Golden Shoe 2024-2025 de norvegianul Erling Haaland, jucătorul campioanei Angliei, Manchester City, autorul a 11 goluri în Premier League, şi de italo-argentinianul Mateo Retegui, care a marcat 10 goluri pentru Atalanta Bergamo în acest sezon.

Iată cum se prezintă clasamentul trofeului Gheata de Aur:
1. Robert Lewandowski (FC Barcelona) 28 puncte (14 goluri)
2. Erling Haaland (Manchester City) 22 puncte (11 goluri)
3. Mateo Retegui (Atalanta Bergamo) 20 puncte (10 goluri)
4. Omar Marmoush (Eintracht Frankfurt) 18 puncte (9 goluri)
5. Harry Kane (Bayern Munchen) 18 puncte (9 goluri)

AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea,editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Zece bărbaţi care s-au încăierat duminică în Glina, reţinuţi de poliţişti

Nicolae Ciucă: Pe listele AUR se află chiar membri PSD! Împreună cu vicleşugul pus în scenă la CCR, planul Hrebenciuc prinde contur / Scopul, să desăvârşească visul politic al lui Liviu Dragnea, un stat autocrat, controlat de PSD şi AUR