Fotbal: ”Presiunile pentru un calendar mai avantajos trebuie să vină de la jucători”, consideră Guardiola (Manchester City)

Presiunile pentru un calendar mai avantajos al meciurilor trebuie să vină de la jucători, a declarat vineri managerul echipei Manchester City, Pep Guardiola, într-o conferinţă de presă, la trei zile după ce mijlocaşul Rodri a avertizat asupra faptului că fotbaliştii sunt foarte aproape să declanşeze greva pe fondul programului intens, potrivit Reuters.

Remarcile antrenorului catalan au loc înaintea confruntării cu Arsenal Londra de duminică şi în contextul unui program aglomerat de şapte meciuri în trei săptămâni pentru campionii din Premier League.

”Foarte multe voci vorbesc despre acest lucru”, a spus reporterilor Guardiola. ”Dacă ceva trebuie să se schimbe, trebuie să vină de la jucători. Fotbalul poate funcţiona fără manageri, fără directori sportivi, fără media, fără patroni, dar nu poate fi jucat fără jucători”, a adăugat managerul spaniol.

”Nu este doar Rodri cel care vorbeşte, sunt mulţi, foarte mulţi jucători, şi nu doar în această ţară, ci peste tot în lume oamenii încep să vorbească, deci vom vedea”, a mai spus Guardiola.

Antrenorul spaniol a fost rezervat în ce priveşte posibilitatea ca jucătorul belgian Kevin De Bruyne să joace duminică, după ce căpitanul echipei Manchester City a ieşit şchiopătând la pauza meciului de miercuri încheiat la egalitate 0-0 cu Internazionale Milano din Champions League şi nu a mai jucat cea de-a doua repriză. ”S-a simţit un pic mai bine azi. Mâine ne vom antrena şi vom vedea. Ar putea fi implicat în meci”, a spus managerul ”cetăţenilor”.

În privinţa meciului cu Arsenal, Guardiola a menţionat faptul că ”în fiecare sezon ei (n.red. – Arsenal) devin mai puternici, în profunzime ca echipă. Cu fiecare sezon sunt tot mai buni şi mai buni”.

Manchester City are 12 puncte în clasamentul din Premier League, cu două mai mult decât Arsenal, dar Pep Guardiola consideră că meciul de duminică nu este ”chiar atât de important” în stabilirea titlului. ”Va fi important când vom merge la Londra în partea a doua a sezonului”, a adăugat managerul catalan.

Manchester City va juca din nou cu Arsenal Londra la 1 februarie 2025. AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, ediția I, la final. Încep înscrierile pentru ediția a II-a

Eşec pentru Răzvan Marin în Serie A: Cagliari – Empoli, scor 0-2