Fotbal: Thomas Tuchel, la un pas de a fi numit selecţionerul Angliei

Germanul Thomas Tuchel urmează să fie numit selecţionerul echipei Angliei, vicecampioana europeană, conform presei britanice în ajunul unei conferinţe de presă a Federaţiei engleze de fotbal (FA), transmite AFP.

FA a invitat mass media la o conferinţă de presă pe Wembley, miercuri după-amiază, prilej cu care directorul său general Mark Bullingham ar urma să facă un anunţ, după ce The Times a scris că s-a ajuns la un acord cu Tuchel, 51 ani, care nu avea angajament după despărţirea în luna mai de Bayern Munchen.

”Totul e stabilit! Federaţia engleză de fotbal va face anunţul oficial miercuri”, a scris cotidianul Bild pe site-ul său.

Postul de selecţioner a rămas vacant după plecarea lui Gareth Southgate, numit în 2016, în urma finalei EURO 2024, pierdută vara trecută împotriva Spaniei.

Lee Carsley a fost numit interimar să conducă echipa Albionului în Liga Naţiunilor, cu rezultate iniţial satisfăcătoare (septembrie), dar apoi mai dezamăgitoare (octombrie).

Tuchel bifează toate căsuţele din portretul robot stabilit de FA, începând cu palmaresul, pe care şi l-a făcut în special la Paris Saint-Germain (2018-2020) şi Bayern Munchen (2023-2024). În Premier League, cu Chelsea, germanul a realizat o triplă în 2021: Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor, la câteva luni după ce fusese demis de PSG.

Tuchel ar putea deveni al treilea antrenor străin al selecţionatei ”Three Lions”, după suedezul Sven-Goran Eriksson (2001-2006) şi italianul Fabio Capello (2007-2012).

La Chelsea, unde a lucrat din ianuarie 2021 până în septembrie 2022, Tuchel a reuşit să scoată tot ce este mai bun din jucătorii promiţători ai clubului, pe lângă faptul că a acordat atenţie relaţiilor sale cu mass-media şi suporterii.

Cea mai mare realizare a lui rămâne Liga Campionilor din 2021, pe care a câştigat-o împotriva echipei lui Pep Guardiola, Manchester City, marea favorită.

Conferinţa de presă de miercuri va confirma sau va infirma varianta Tuchel la cârma Angliei. AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

ANCOM propune tarife orientative de acces la unele infrastructuri rutiere pentru reţelele de comunicaţii electronice

VIDEO Ciolacu le-a cerut membrilor Guvernului să se regrupeze: ‘Prioritatea în următoarele două luni este să salvăm toți banii din PNRR’