Fotbal: Tony Popovic, numit în postul de selecţioner al Australiei

Fostul internaţional australian Tony Popovic, câştigător al Ligii Campionilor Asiei ca antrenor, a fost numit luni în postul de selecţioner al Australiei, în locul lui Graham Arnold, demis din cauza rezultatelor slabe ale „Socceroos” în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, informează AFP.

În vârstă de 51 de ani, fostul fundaş şi căpitan al echipei engleze Crystal Palace (2001-2006) a semnat un contract pe doi ani cu Federaţia australiană de fotbal. Misiunea sa va fi să remedieze situaţia din Grupa C a calificărilor pentru Mondialul din 2026, în condiţiile în care Australia se află pe locul 5 (penultimul) în grupa sa preliminară, după două etape.

Australienii au pierdut pe teren propriu meciul disputat luna aceasta cu Bahrain (0-1), înainte de a remiza în deplasare cu Indonezia (0-0).

Doar primele două clasate în fiecare grupă se califică pentru turneul final care va avea loc în Statele Unite, Mexic şi Canada.

”Această campanie nu a început într-un mod ideal, dar avem timp şi mai sunt destul meciuri” pentru a recupera, a declarat Popovic în cursul unei întâlniri cu presa.

Câştigător al Ligii Campionilor Asiei ca antrenor al formaţiei Western Sydney Wanderers în 2014, Tony Popovic a fost „candidatul ideal” pentru a-l înlocui pe Graham Arnold (61 ani), care a ocupat funcţia de selecţioner începând din 2018, a declarat la rândul său conducătorul Federaţiei australiene de fotbal, James Johnson.

„Experienţa sa internaţională, în special pe continentul asiatic, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, îi sporeşte capacitatea de a conduce Australia pe scena internaţională’, a subliniat Johnson.

În Grupa C a preliminariilor asiatice, Australia urmează să primească vizita Chinei, pe 10 octombrie, înainte de a se deplasa în Japonia, cinci zile mai târziu.

Cu Graham Arnold la timonă, naţional „Socceroos” a ajuns în optimile de finală la ultima ediţie a Cupei Mondiale, desfăşurată în 2022 în Qatar, fiind învinsă la limită de viitoarea campioană mondială Argentina (1-2).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Irina Giurgiu)

Buzău: Hobby transformat de un român în afacere – expediţii pentru spanioli în Munţii Himalaya şi în Tibet

Lasconi: Concentrarea mea merge doar pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Este şi motivul pentru care nici nu am candidat la parlamentare şi nu o să candidez la parlamentare, nu o să-mi consum energia cu asta