Fotbalist italian suspendat 10 meciuri pentru injurii rasiste la adresa atacantului Wolves Hwang

Curto, care este în prezent împrumutat de Como la Cesena, club din Serie B, va ispăși jumătate din pedeapsă imediat, cealaltă jumătate fiind suspendată timp de doi ani.

„Jucătorul Marco Curto a fost găsit responsabil pentru comportament discriminatoriu și sancționat cu o suspendare de 10 meciuri”, a declarat un purtător de cuvânt al FIFA, citat de Reuters.

„Jucătorului i s-a ordonat să presteze servicii comunitare și să urmeze cursuri de formare și educație cu o organizație aprobată de FIFA”.

Wolves a declarat că clubul va depune o plângere la UEFA după incidentul din stațiunea spaniolă Marbella, care a stârnit un răspuns furios din partea coechipierilor lui Hwang și a dus la eliminarea extremei Daniel Podence pentru că a lovit un jucător de la Como.

„Salutăm decizia FIFA de a-l sancționa pe Marco Curto în urma incidentului discriminatoriu din timpul amicalului nostru din pre-sezon cu Como 1907”, a declarat managerul de fotbal al clubului din Premier League, Matt Wild.

„Suspendarea emisă jucătorului trimite un mesaj clar că rasismul și comportamentul discriminatoriu nu vor fi tolerate în fotbal sau în societate”.

„Wolves va sta întotdeauna ferm împotriva rasismului și discriminării sub orice formă și rămânem pe deplin angajați în crearea unui mediu în care toată lumea se simte respectată și inclusă.”

În iulie, în timp ce condamna rasismul, Como a declarat că Curto s-a referit la Hwang ca la „Jackie Chan” – starul de cinema din Hong Kong – după ce i-a auzit pe jucătorii Wolves numindu-l pe atacant cu porecla sa, „Channy”.

„În ceea ce privește clubul nostru, jucătorul nostru nu a spus nimic într-o manieră derogatorie”, a declarat clubul. „Suntem dezamăgiți că reacția anumitor jucători de la Wolves a făcut ca incidentul să fie exagerat”.

La ultimul Congres al FIFA de la Bangkok, din mai, președintele Gianni Infantino a lansat ceea ce a descris drept o „poziție globală împotriva rasismului”.

Organismul de conducere a promis cinci domenii de acțiune, inclusiv sancțiuni obligatorii pentru incidentele de rasism în timpul sau în jurul meciurilor.

„Rasismul este un flagel care există în societatea noastră și care este infiltrat și în fotbal”, a declarat Infantino la reuniunea oficialilor din fotbal din întreaga lume, citat de aceeași sursă.

„Pentru prea mult timp nu am fost capabili să îl abordăm într-un mod adecvat. Trebuie să ne ridicăm și să luptăm împotriva rasismului și să învingem rasismul împreună”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Efectul Messi – MLS bate recordul de asistență cu peste 11 milioane de fani