FOTO Bubuie Orientul Mijlociu: după atacul în Liban, Israelul atacă acum și în Siria (presă)

 

Israelul a lovit cel puțin trei stații radar antiaeriene în sudul Siriei, inclusiv una staționată într-un aerodrom militar, au declarat marți două surse militare siriene pentru Reuters, conform Mediafax.

Atacurile dronelor au lovit două stații radar la vest de orașul Sweida, inclusiv una staționată într-o bază aeriană din zonă.

O alta a lovit o stație radar din provincia adiacentă Daraa. Acestea fac parte din apărarea aeriană a armatei siriene în regiunea de sud, a adăugat una dintre surse.

Peste 100.000 de persoane au fugit în Siria din Liban, printre care aproximativ 60.000 de copii

Peste 100.000 de persoane au fugit din Liban în Siria, dintre care aproximativ 60.000 sunt copii, în urma atacurilor lansate de Israel în Liban. Sosirile sunt monitorizate de Semiluna Roșie Arabă Siriană (SARC) la cinci puncte principale de trecere, de la Arida la Masnaa, informează Sky News.

SARC estimează că dintre aceștia, 53% sunt bărbați și 47% femei. Aproximativ 60% dintre persoanele care trec granița sunt sirieni, iar 40% sunt libanezi.

Guvernul sirian a renunțat la taxa de 100 de dolari pe care o percepe în mod normal fiecărui sirian la intrarea în țară.

La 13 ani de la izbucnirea conflictului din Siria, Libanul găzduiește cea mai mare populație de refugiați pe cap de locuitor din lume. Aproximativ 1,5 milioane de sirieni, dintre care jumătate sunt refugiați înregistrați la agenția Națiunilor Unite pentru refugiați (UNHCR), trăiesc în Liban, reprezentând mai mult de un sfert din populația de aproximativ 5,5 milioane a țării.

Gonzalo Vargas Llosa, reprezentantul UNHCR în Siria, a declarat că cei care fug fac o alegere extrem de dificilă: „Ei trec de la o țară aflată în război la una care se confruntă cu un conflict cronic de 13 ani.”

Ministerul Sănătăţii: Doi dintre copiii refugiaţi din Gaza, trataţi în spitale româneşti, au fost externaţi. Care este starea celorlaţi copii

Conflictul din Orientul Mijlociu ia amploare – Erdogan promite că Israelul va fi oprit