FOTO Marcel Ciolacu lansează cel mai mare hub național în Inteligență Artificială

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a vizitat șantierul noului Institut de Cercetare în Inteligență Artificială, realizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UCTN), care va deveni rapid o unitate de elită în domeniu, la nivel european.

„350 de cercetători, doctoranzi și masteranzi vor lucra într-un centru tehnologic de înaltă performanță, în urma unei investiții de peste 125 de milioane de lei.

Pe șantierul început toamna trecută se lucrează în ritm susținut și sunt convins ca se va respecta termenul de finalizare, în septembrie 2025.

Clujul se va transforma, astfel, într-un adevărat hub național în Inteligență Artificială, iar UCTN își va lărgi semnificativ numărul de companii internaționale cu care va colabora, pe lângă Volkswagen, Bosch, Emerson sau Continental urmând să demareze proiecte inclusiv cu giganți americani precum Lockheed Martin.

Aceasta este #calea sigură pentru a dezvolta România folosind toate avantajele noilor tehnologii și talentul de excepție al tinerilor din Cluj-Napoca și nu numai!”, a spus premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Scandalul Iohannis-senator naște discuții aprinse între Ciucă și Ciolacu – Contre între liderii PSD și PNL

Prognoza meteo – Cum va fi vremea în ultima săptămână a lunii septembrie