FOTO Părinți români, arestați în Spania după ce Denisa, fiica lor de 14 ani, a fost dată dispărută

content-image

Aproximativ 20.000 de persoane dispar în Spania în fiecare an. Deși aproape toate cazurile sunt rezolvate, 10% dintre ele sunt încă active. Platforme precum SOS Desaparecidos ajută la căutarea acestor persoane prin publicarea de informații de bază pe rețelele sociale pentru a încuraja publicul să ajute la căutare.

În acest caz, asociația a distribuit posterul Denisei, o fată în vârstă de 14 ani care era dispărută de două zile în total. Concret, minora fusese văzută ultima dată pe 27 ianuarie, în municipalitatea spaniolă Don Benito (Badajoz).

Ca de obicei în toate aceste cazuri, SOS Desaparecidos a solicitat o difuzare maximă și colaborarea cetățenilor pentru a o găsi pe Denisa, pe care au descris-o ca fiind o fată de 1,50 metri înălțime, constituție subțire, păr blond și ochi căprui.

Marțea trecută, 4 februarie, la doar două zile după publicarea afișului Gabrielei, asociația a împărtășit cele mai bune vești. Concret, SOS Desaparecidos a anunțat că fata de 14 ani a fost găsită în viață în România, dezactivând astfel alerta 8 zile mai târziu.

Poliția spaniolă a intrat pe fir, după ce fata a fost găsită chiar în România

Dar cazul nu s-a oprit aici, deoarece Poliția Națională din Spania a fost surprinsă să o fi localizat acolo, ceea ce a determinat autoritățile să înceapă să investigheze problema. De fapt, recent a fost confirmat faptul că părinții minorei și un alt cuplu, toți de naționalitate română, au fost arestați pentru presupusă implicare într-o infracțiune de trafic de persoane.

Potrivit unor surse din poliție, părinții sunt suspectați că și-au vândut fiica pentru a se căsători cu un tânăr de aceeași naționalitate. Cei patru reținuți au fost prezentați instanțelor de judecată și sunt în prezent deținuți la secția de poliție Don Benito-Villanueva din Badajoz.

Ipoteza care se vehiculează și spre care totul indică este că dispariția minorei nu a fost un eveniment fortuit, ci a fost planificată cu scopul de a o forța să încheie o căsătorie fără consimțământ și, de asemenea, pentru a obține un câștig financiar.

SOS Desaparecidos este o asociație pentru sprijinirea și difuzarea cazurilor de persoane dispărute. Prin intermediul site-ului său oficial, precum și al diferitelor profiluri de pe rețelele sociale, publică informații despre persoanele care au fost date dispărute, încercând să ofere toate informațiile care ar putea fi de ajutor în găsirea acestora.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Suedia sprijină Republica Moldova cu 8,7 milioane de euro pentru reducerea vulnerabilității energetice

Franţa vrea să cumpere unui sistem indian de lansatoare de rachete