FOTO Se face pace? Preoți și ierarhi români și ruși au stat la aceeași masă, unii lângă alții

Un aspect notabil al evenimentului a fost prezența delegațiilor din numeroase Biserici Ortodoxe, inclusiv din România și Rusia. Clericii români și ruși au stat unii lângă alții, la aceeași masă, în cadrul întâlnirilor și discuțiilor desfășurate într-o atmosferă de dialog constructiv. Delegații Bisericilor Ortodoxe și ai Bisericilor Vechi Răsăritene au subliniat importanța colaborării și a unității în fața provocărilor contemporane. De altfel, la toate întâlnirile internaționale, reprezentanții României și Rusiei stau unii lângă alții.

Patriarhia Română a fost reprezentată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, însoțit de pr. Viorel Ioniță, consilier patriarhal onorific.

Patriarhia Moscovei a fost reprezentată de vicarul Lavrei Sfintei Treimi, rectorul Academiei Teologice din Moscova, Episcopul Chiril de Sergiev Posad și Dmitrov, și secretarul Departamentului pentru Relații Externe Bisericești pentru Relații Intercreștine, Ieromonahul Ștefan (Igumnov).

content-imagecontent-image

Bistriţa-Năsăud: Tânără moartă, după ce motocicleta pe care circula, ca pasager, s-a izbit frontal de un autoturism. Femeia a fost resuscitată, apoi a intrat iar în stop cardiac şi nu şi-a mai revenit

Incident la meciul de fotbal FCSB – Petrolul Ploieşti; jandarmii au folosit gaze lacrimogene