„Astăzi, la Izvorani, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, George Boroi, a semnat ca reprezentant al beneficiarului procesul verbal de predare a Bazei Olimpice Vechi pentru renovare. În baza contractului de proiectare şi execuţie lucrări având ca obiect Reparaţia Capitală şi modernizarea Bazei Vechi COSR de la Izvorani, procesul verbal de predare a amplasamentului şi a bornelor de reper s-a semnat între Compania Naţională de Investiţii, reprezentată de Gabriel Diaconu – Director şi Alina Maidan – Inginer supervizor şi Construcţii Erbaşu SA, reprezentată de Marius Potecă – Manager proiect şi Alexandru Airinei – Arhitect”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a COSR, conform Agerpres.
Lucrările sunt necesare întrucât Baza Veche a Complexului Olimpic nu mai corespunde cerinţelor internaţionale de pregătire pentru performanţă şi înaltă performanţă şi are nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire, refacere şi recuperare a sportivilor, de respectarea normelor internaţionale privind echipamentele şi spaţiile de cazare şi masă, formare profesională şi perfecţionarea specialiştilor şi, nu în ultimul rând, de reducere a emisiilor de CO2 şi de sustenabilitate a infrastructurii, conform normelor europene
Astfel, Complexul Olimpic Sydney 2000 va fi reorganizat la standarde optime de funcţionare şi va dispune de dotări moderne pentru antrenamente, competiţii şi evenimente cu caracter sportiv
Imobilele şi facilităţile din cadrul Departamentului Complex Olimpic Sydney 2000 se află în patrimoniul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român cu aportul majoritar al Statului Român, ca recunoaştere a rolului deosebit de important al sportului în plan social şi beneficiile de imagine aduse României prin prestaţia sportivilor în istoria Mişcării Olimpice şi urmare rezultatelor remarcabile obţinute la Jocurile Olimpice.
„Sportul, ca şi creator de schimbare, necesită schimbare. Asigurarea unei baze sportive moderne reprezintă un mijloc prin care simţul de apartenenţă, alături de cel al încrederii, stimei de sine şi al dorinţei de a continua, se dezvoltă continuu. Proiectul de modernizare a Complexului Olimpic Sydney 2000 are principal scop asigurarea cadrului necesar dezvoltării unui concept complex al ‘sportivului model’, demonstrează continuitate şi creează condiţiile aplicării unei strategii viabile. Configurarea Complexului Olimpic Sydney 2000, ca spaţiu/locaţie de nişă, reprezintă, în fapt, o motivaţie transformaţională regăsită în rezultate, măsurabile prin performanţele atinse, titluri câştigate, medalii obţinute, victorii. Mulţumim partenerilor instituţionali, Guvernul României, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi Compania Naţională de Investiţii, suntem recunoscători pentru aprobarea acestui proiect strategic, care va contribui decisiv la viitorul performanţei sportive româneşti. Această decizie reflectă un angajament real faţă de sportul de performanţă şi faţă de generaţiile viitoare de campioni”, se mai arată în anunţul COSR.