Francezul Herve Renard revine în funcţia de selecţioner al Arabiei Saudite

Tehnicianul francez Hervé Renard va reveni în funcţia de selecţioner al Arabiei Saudite, după o primă perioadă cuprinsă între 2019 şi 2023, a anunţat, sâmbătă, federaţia de fotbal saudită.

După ce a părăsit echipa feminină a Franţei după Jocurile Olimpice, el îl înlocuieşte pe italianul Roberto Mancini cu un contract pe doi ani, potrivit unei surse apropiate negocierilor.

„A existat o mulţime de controverse cu privire la întoarcerea sa, dar faptul că el cunoaşte bine echipa a fost decisiv pentru revenirea sa”, a declarat sursa, în timp ce speră că, cu el, Arabia Saudită va «îndrepta lucrurile în preliminariile Cupei Mondiale».

Negocierile cu Mancini privind rezilierea contractului său au început după înfrângerea cu 2-0 suferită acasă în faţa Japoniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Cu naţionala Arabiei Saudite, dublul câştigător al CAN (2012 cu Zambia şi 2015 cu Coasta de Fildeş) a reuşit o performanţă remarcabilă, învingând Argentina lui Lionel Messi cu 2-1 în faza grupelor Cupei Mondiale din Qatar de la sfârşitul lunii noiembrie 2022. În mai multe rânduri, Hervé Renard, al cărui contract de selecţioner al echipei feminine a Franţei a durat până la Jocurile de la Paris din această vară, a indicat că doreşte să conducă o echipă naţională şi să participe la următoarea Cupă Mondială din vara anului 2026.

Mandatul său la Les Bleues s-a încheiat cu două eliminări în sferturile de finală, la Cupa Mondială din 2023 şi apoi la Jocurile de la Paris.

Într-un videoclip publicat de federaţia saudită pe Instagram, francezul a explicat că „nu a uitat niciodată legătura cu publicul şi ţara şi toate amintirile”. „Nu mi-am terminat povestea cu Arabia Saudită, m-am întors”, a spus el.

ALEGERI ÎN R. MOLDOVA – Dezbatere Maia Sandu – Alexandr Stoianoglo. Care sunt regulile

Tragedie cumplită într-o familie. Fetiță de 7 ani, ucisă cu mai multe lovituri de cuțit de sora sa în vârstă de 13 ani