Franța va găzdui Israelul în Liga Națiunilor la fotbal în condiții obișnuite

Decizia vine la o zi după ce Italia a găzduit un meci între Israel și naționala locală, cu un nivel de securitate ridicat, din cauza temerilor legate de posibilele tulburări cauzate de războiul din Orientul Mijlociu.

Israelul este în conflict cu mișcarea islamistă palestiniană Hamas, care a lansat pe 7 octombrie cel mai mortal atac asupra Israelului. De atunci, naționala israeliană a disputat toate meciurile de acasă în Ungaria.

Primul meci de deplasare în Liga Națiunilor, împotriva Belgiei, a fost, de asemenea, mutat în Ungaria, având loc cu porțile închise, după ce Bruxelles a anunțat că este „imposibil să se organizeze acest meci cu un risc atât de ridicat”.

Federația de fotbal din Belgia a declarat că nu a găsit o alternativă internă, având în vedere că, în Belgia, nicio administrație locală nu a considerat că este posibil să organizeze meciul echipei naționale împotriva Israelului. În contrast, Italia a decis să găzduiască meciul de luni în orașul Udine, cu acces pentru spectatori, deși orașul a fost pus în alertă maximă.

Zona din jurul stadionului a fost securizată cu bariere și o „zonă roșie” interzisă, instituită cu aproximativ 48 de ore înainte de meci. Nivelul crescut de securitate a inclus polițiști aduși din regiuni învecinate și soldați plasați pe acoperișul stadionului, în contrast cu atmosfera în mare parte relaxată din Udine.

Cu câteva ore înainte de meci, demonstranții pro-Palestina, estimati de poliție la aproximativ 2.000 de persoane, au mărșăluit prin centrul Udine, fiind însoțiți de un număr mare de forțe de ordine.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cât de probabil este un război devastator între Rusia și Occident? ‘Situația e mult mai complexă decât pare’ – general NATO

Bucureşti: Pieton accidentat mortal pe Bulevardul Iuliu Maniu