FRF nu va susţine niciodată aducerea de arbitri străini în România, anunţă Răzvan Burleanu

Oficialul a răspuns astfel unor declaraţii ale finanţatorului FCSB, Gigi Becali, care a solicitat arbitri străini după meciul cu Sepsi OSK din Superligă.

„Arbitrajul din România s-a poziţionat la un nivel extrem de înalt şi foarte apreciat la nivel internaţional, atât în Europa, cât şi în afara ei. Vedem delegări de arbitri români în toate competiţiile europene posibile şi în acelaşi timp nu facem faţă solicitărilor de arbitri din partea ţărilor cu care avem relaţii foarte apropiate, precum Arabia Saudită, Qatar sau Emiratele Arabe Unite. Prin urmare, noi, ca federaţie, niciodată nu vom susţine aducerea de arbitri străini în România, pentru că am reuşit să ne întărim credibilitatea în arbitrajul românesc, dar şi integritatea arbitrilor români. Totodată îi asigur pe toţi participanţii din fenomenul fotbalistic este că niciodată un club nu va mai putea să aibă vreo influenţă pe arbitraj în România”, a explicat Burleanu.

Preşedintele FRF a menţionat că gestul antrenorului echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, care l-a agresat trăgându-l de tricou pe jucătorul său David Maftei, în meciul cu Dinamo din 20 septembrie (scor 1-1) va fi analizat de Comisia de Disciplină. În acelaşi timp, agresiunea agentului de jucători Rareş Pop asupra unui jurnalist la meciul FC Rapid – Oţelul Galaţi din 28 septembrie (scor 0-0), urmează să fie judecată de o comisie FIFA, fie la nivel naţional.

„Viziunea FRF este ca fotbalul să fie un spaţiu sigur pentru toţi participanţii, fie că e vorba despre jucători, antrenori, spectatori sau jurnalişti, pentru că am avut un asemenea incident în acest weekend. De aceea, în ultima şedinţă a Comitetului Executiv ne-am transformat în prima federaţie din România care a stabilit imprescriptibilitatea faptelor de trucare de meciuri, corupţie şi safeguarding (n.r. – securitate). Deci de acum ne vom duce şi vom urmări pe oricine încalcă aceste trei direcţii, astfel încât decizia secretarului general al FRF de a sesiza Comisia de Disciplină, chiar dacă vorbim despre o competiţie organizată de LPF, se aliniază foarte clar acestei viziuni. În ceea ce priveşte cazul din weekend, aşteptăm să vedem dacă LPF va sesiza Comisia de Disciplină după încheierea etapei. Activitatea agenţilor de jucători, pentru că persoana în cauză (n.r. – Rareş Pop) este agent de jucător, este reglementată de FIFA. Aşa că în paralel am deschis un dialog cu partenerii noştri de la FIFA pentru a vedea unde se va deschide o procedură, la nivel naţional sau la nivel internaţional. Dacă FIFA nu deschide o procedură, atunci ea va fi deschisă la nivel naţional”, a explicat Burleanu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Putin și doctrina sa nucleară: ce se află în spatele reajustării Rusiei

Camera de Comerţ şi Industrie a României – decorată de preşedintele Klaus Iohannis