Fructul din curțile românilor care este un aliat puternic împotriva cancerului de colon

Adesea întâlnite în alimentația românilor, nucile reprezintă unul dintre fructele cu cele mai multe proprietăți pentru organism.

Un nou studiu realizat de specialiștii de la UConn School of Medicine a demonstrat că nucile, consumate zilnic, pot reduce semnificativ riscul de cancer de colon. Cercetarea, publicată în revista Cancer Prevention Research, a evidențiat rolul elagitaninelor, compuși naturali din nuci, care, după metabolizarea în intestine, devin molecule antiinflamatoare puternice numite urolitine.

Studiul a fost făcut pe 69 de persoane cu risc crescut de cancer, care, după o perioadă de restricții alimentare, au consumat nuci timp de trei săptămâni. Rezultatele au arătat o reducere importantă a factorilor de risc pentru cancerul colorectal.

„Un pumn de nuci pe zi poate fi un gest simplu, dar cu beneficii majore pentru sănătatea pe termen lung”, a declarat Dr. Daniel W. Rosenberg, coordonatorul studiului.

Breaking – Cod Galben de inundații pe mai multe râuri din opt județe / Harta zonelor vizate

Italiencele Sara Errani şi Jasmine Paolini, campioane la Roland Garros, la dublu feminin