G7 promite sancțiuni draconice pentru Rusia: Țara lui Putin fentează la greu sancțiunile impuse la petrol

În decembrie 2022, G7, împreună cu UE și Australia, au convenit să facă presiuni asupra cumpărătorilor de petrol rusesc pentru a nu depăși un anumit plafon de preț.

Acordul era menit să limiteze vânzările și veniturile din petrolul rusesc, fără a reduce exporturile atât de brusc încât să provoace creșterea prețurilor globale la petrol. Totuși, unele țări, în special China, au continuat să importe țiței rusesc fără a respecta plafonul de preț.

Miniștrii de finanțe din G7 au declarat, de asemenea, că vor lua măsuri suplimentare menite să „ridice costurile pentru Rusia privind utilizarea flotei fantomă pentru a evita sancțiunile”. Oficialii spun că Rusia și-a folosit flota „fantomă” de petroliere, multe dintre ele vechi, nemarcate și prost întreținute, pentru a eluda sancțiunile prin transportarea petrolului fără a declara în mod corespunzător încărcătura sau traseul.

SUA și UE au sancționat strict câteva dintre aceste nave și proprietarii lor, în special compania maritimă Sovcomflot, deținută de guvernul rus.

Miniștrii din G7 au declarat că intenționează „să ne intensificăm eforturile pentru a împiedica instituțiile financiare să sprijine Rusia în eludarea sancțiunilor noastre”.

Ilfov: Bătaie în parcarea unui supermarket din localitatea Buftea. Patru persoane au fost duse la Poliţie. Unul dintre cei implicaţi, băut, a condus un autovehicul

Circulaţia feroviară între Jianca şi HM Leu, oprită temporar, după ce un tren a lovit un autoturism