Gabriela Firea a izbucnit după ce a văzut scandalul cu planșeul de la Piața Unirii: ‘Viața oamenilor nu poate fi manipulată la infinit în scop politic’

Fostul primar general și actual europarlamentar PSD Gabriela Firea a comentat situația de la planșeul de la Piața Unirii, acolo unde, luni, a fost un adevărat scandal după ce primarul de la Sectorul 4, Daniel Băluță, a început reabilitarea, air primarul general a venit cu poliția locală peste el.

„Siguranța cetățenilor este o datorie! Ce se întâmplă astăzi în centrul Capitalei este tragic, iar acțiunile primarului general nu au legătură cu administrația locală, ci doar cu politica. Viața oamenilor nu poate fi manipulată la infinit în scop politic.

Planșeul Unirii trebuie consolidat de urgență. Este realitatea îngrijorătoare pe care Nicușor Dan pare că o ignoră. Primarul general s-a obișnuit cu rolul de victimă și vrea, din nou, să pozeze în edilul abuzat când, de fapt, el este agresorul.

Doi primari de sector, Daniel Băluță și Robert Negoiță, și-au dat mâna și au încercat să găsească o soluție ca lucrările de consolidare, urgente, să înceapă. Sunt pașii normali care urmează după expertizele realizate în mandatul meu de primar general. În ultimii patru ani, cu Nicușor Dan la cârma Capitalei, s-a stat, iar, acum, primarul general blochează lucrările.

Primăria Sectorului 4 și-a asumat proiectul, a realizat expertize noi, a obținut banii necesari, a depus documentațiile. A făcut treaba Primăriei Capitalei și nici așa nu e bine. Sunt total de acord cu ideea că orice astfel de lucrare trebuie să respecte legislația în vigoare. Însă, Nicușor Dan putea să dea o mână de ajutor, dacă a sesizat așa-zisele probleme, nu să le închidă ușa-n nas celor doi primari de sector, doar pentru că au altă viziune și culoare politică.

Îi amintesc primarului general că siguranța oamenilor nu este o joacă. Nu a consolidat nimic în București, capitala europeană cu cel mai ridicat risc seismic. Nici măcar o clădire pericol public nu a fost restaurată, nici un pod dintre cele deteriorate nu a intrat în reparații. A terminat Podul Grant, început în mandatul meu și…cam atât.

În mandatul meu de primar general, am început primul program serios de consolidare a clădirilor pericol public și a podurilor și pasajelor cu mari probleme de structură. Am consolidat 20 de imobile și am lăsat alte 20 în diferite stadii. De asemenea, am demarat consolidarea Podului Grant și urma să începem lucrările la Podul Fundeni, cu mari probleme tehnice, despre care Nicușor Dan nu comunică nimic. În ce privește planșeul Unirii, tot în mandatul meu au coborât în subteran pentru prima dată echipele de experți în construcții”, a spus Gabriela Firea.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Trafic feroviar afectat în Cluj, după ce un tren a lovit o maşină

(Document) Încep lucrările la autostrada așteptată de milioane de români: a fost emisă autorizaţia de construire