Galaţi: Peste 1.000 de locuinţe din satul Pechea, afectate de inundaţii (GALERIE FOTO)

Circa o treime din gospodăriile private din comuna Pechea, judeţul Galaţi, şi mai multe obiective sociale au fost afectate de inundaţiile înregistrate la finele săptămânii trecute, potrivit primarului comunei, Mihăiţă Măncilă.
 

Foto: (c) Luisiana BÎGEA / AGERPRES


Printre obiectivele sociale afectate de inundaţii se află atât şcoala şi grădiniţa din satul reşedinţă de comună, cât şi cabinetul medical, militarii, jandarmii şi pompierii intervenind luni pentru evacuarea nămolului.

„Ieri (luni, n.red.), au venit jandarmii şi pompierii şi au dat mâlul afară, iar noi acum dăm cu cârpa încet. Tot ce a fost jos, documente, nu avem ce să facem cu ele. Sunt scrisori medicale foarte importante. Cei de la Casa de Asigurări o să ne tragă la răspundere. Noi nu putem demonstra cu nimic. Lumea nu o să înţeleagă. Vin cu poşeta pe umăr că vor reţete, şi noi suntem în mâl de trei zile. N-avem ce să facem”, a declarat, pentru AGERPRES, asistenta medicală a cabinetului din satul Pechea, Dana Toma.
 

Foto: (c) Luisiana BÎGEA / AGERPRES


La rândul său, primarul comunei Pechea, Mihăiţă Măncilă, a afirmat că din cele aproximativ 3.500 de gospodării din comună, circa 1.020 au fost afectate, unele dintre ele fiind avariate integral.

„Am mai prins şi în 2013, şi 2016. E cumplit. Asta ne-a pus capac. S-a făcut decolmatarea pârâului de două ori. Acum, iar se decolmata, venea de la Slobozia Conachi, dar nu e suficient, din punctul de meu de vedere. Poate că nu sunt în măsură să dau ideile astea, dar cred că până nu se fac diguri, lacuri de acumulare, nu rezolvăm problema. Nu e nevoie doar de un singur dig. Apa a venit de foarte departe, de pe versanţi, de pe câmp şi ne-a nenorocit”, a afirmat primarul Mihăiţă Măncilă.
 

 

Foto: (c) Luisiana BÎGEA / AGERPRES


Edilul a mai spus că va pune module la dispoziţia persoanelor afectate de inundaţii.

„Am început să le aducem module. Le-am pus într-un spaţiu ferit de inundaţii, dar foarte mulţi cetăţeni vor modulul acolo unde a trecut apa, în curtea lor, şi nu cred că este posibil”, a mai spus primarul comunei Pechea.
 

Foto: (c) Luisiana BÎGEA / AGERPRES


Potrivit Consiliului Judeţean Galaţi, peste 1.500 de militari, pompieri, poliţişti şi jandarmi au intervenit, marţi, în cele 27 de localităţi afectate de inundaţii, din cele circa 6.900 de gospodării afectate fiind evacuate aproximativ 300 de persoane.
 

Foto: (c) Luisiana BÎGEA / AGERPRES


În urma fenomenelor meteorologice severe înregistrate în judeţul Galaţi la finele săptămânii trecute, şapte persoane au murit. AGERPRES / (A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO 

Sursa: www.agerpres.ro

Contract de peste 370.000 de euro pentru dotarea cu materiale didactice a 28 de laboratoare de ştiinţă pentru școlile din Județul Vâlcea

VIDEO Marcel Ciolacu: Eu sunt un om norocos. Am primit de la români şi de la Dumnezeu tot ce mi-am dorit / Nu mi-am dorit niciodată să fiu prim-ministru