General rus: Întregul nostru front a avansat în Kursk

Ucraina a lansat la 6 august cel mai mare atac al unei armate străine asupra Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial, trecând graniţa şi pătrunzând pe teritoriul regiunii vestice Kursk, cu sprijinul dronelor şi al armamentului greu, inclusiv arme de fabricaţie occidentală.

Cele două localități în care Rusia a preluat controlul se află la aproximativ 15 km de fostele linii de front stabilite de forţele ucrainene în august şi oferă forţelor ruse o poziţie din care să atace Sverdlikovo, pe care trupele ucrainene l-au folosit drept centru logistic.

„Întregul nostru front a avansat”, a declarat Alaudinov.

Rusia, care a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina în 2022, a început o contraofensivă majoră împotriva forţelor ucrainene mai devreme luna aceasta pentru a respinge forţele ucrainene de pe teritoriul său.

Ucraina, potrivit Ministerului rus al Apărării, a încercat să străpungă frontiera rusă într-un alt loc, la est de forţele ruse care avansează, în încercarea de a deturna forţele de la ofensiva principală de acolo.

Milionarii din Ucraina, aroganta in vreme de razboi: Au spart sume uriase pe bolizi de lux

#CentenarPetrolul Fotbal: Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti