Cătălin Zisu spunea, sâmbătă, că obiectele de lux sunt luate la mâna a doua și că marea majoritate sunt fake.
Potrivit surselor Gândul, generalul Zisu ar fi dat contractul pentru extinderea Cimititului Ghencea Militar către afaceristul Ionel Olteanu încă de acum doi ani.
„Pe hârtie au fost trecute lucrări care, în realitate, nu au fost executate. Sunt percheziții în Ilfov și în județul Giurgiu, la sedii ale unor societăți comerciale. Dosarul a fost deschis la sesizarea din oficiu a procurorilor militari DNA”, au precizat sursele judiciare.
Numele lui Cătălin Zisu a fost rostit în mai multe afaceri de răsunet, începând cu anii ’90, și mereu a activat pe lângă puternicii vremii – politicieni și oameni de afaceri, scrie Gândul.
Cătălin Zisu a fost acuzat, printre altele, că ar fi controlat din umbră clubul Steaua și că ar fi dirijat licitațiile de închiriere a stadionului Ghencea, constituirea societății pe acțiuni SC FC Steaua SA ori schimbul de terenuri dintre Gigi Becali și MApN.
Generalul Cătălin Zisu ar fi beneficiat, de-a lungul timpului, de protecție la cel mai înalt nivel și ar fi un susținător al lui Călin Georgescu, potrivit Evenimentul Zilei. Gândul susține că protecția pe care o avea generalul Cătălin Zisu provenea de la relațiile speciale pe care le construise în interiorul Ministerului Apărării Naționale (MApN), în special cu generalul Marian Hapău, unul dintre cei mai longevivi șefi ai spionajului și contraspionajului militar, fiind șef al Direcției Contrainformații și Securitate Militară (DCISM) între 2009 și 2013, și al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), din 2013 în 2023.
Marian Hapău era unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului ministru al Apărării Gabriel Oprea și al fostului prim-ministru și ministru al Apărării Nicolae Ciucă, atât ca ofițer activ, cât și ca rezervist. Generalilor Cătălin Zisu și Marian Hapău li se spunea „Gemenii”.