George Simion: `Nefinalizarea barajului Suhurlui și digurile lui Nica au dus la nenorocirile din Galați`

„Complicitățile clasei politice de 34 de ani, duc la actualele inundații. Acest baraj pe care sunt, la Suhurlui, digurile aparținând lui Dan Nica – europarlamentar PSD, au dus la nenorocirile succesive din 2013, 2016 și acum 2024. Trebuie să știm, Petre Roman a oprit construcția acestui baraj care ar fi oprit inundațiile. După aceea au venit guvernele Stolojan, Văcăroiu, Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu, Năstase, Tăriceanu, Boc, Ponta și câți și mai câți, Dragnea, Băsescu. Niciunii nu au vrut să finalizeze acest baraj și acum Ciolacu parcă a auzit că ar exista un baraj nefinalizat în zonă. E datoria noastră, dragi prieteni, să fim lângă români, zi de zi să ajutăm sinistrații, să construim sau să reconstruim casele lor, dar datoria noastră în viitoarea guvernare, dacă românii ne vor alege, este să finalizăm acest baraj Suhurlui, să finalizăm toată infrastructura critică, pentru că nu tot ce s-a realizat în perioada lui Ceaușescu a fost rău. Părinții și bunicii noștri au muncit mult ca noi să avem o țară fără datorii și o țară protejată, unde protecția civilă, protecția socială să existe”, spune George Simion, într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Lucrările la barajul de la Suhurlui au început în anul 1975 și au fost oprite în 1990, în mandatul lui Petre Roman. De atunci, niciun Guvern nu a luat în calcul finalizarea lui, deși în zona Galați au avut loc trei inundații majore în ultimii 34 de ani, inundații care au distrus sute de gospodării.

Liderul AUR se află în comuna Pechea de patru zile, acolo unde, împreună cu aproximativ 300 de voluntari, a ajutat la scoaterea nămolului din casele oamenilor și la curățarea străzilor. Localnicii care și-au pierdut agoniseala de o viață au primit materiale de construcții și electrocasnice. De altfel, George Simion anunță că va construi la Pechea minimum 20 de case, pentru ca sinistrații să revină la viața normală cât mai curând.

Sursa: www.stiripesurse.ro

USR cere respingerea Legii „Iohannis” și desecretizarea cheltuielilor Administrației Prezidenția

Trupele Kremlinului își continuă înaintarea în Donbas – Încă un oraș cucerit de armata rusă