Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări ale turiştilor români, în primul trimestru, în creştere de 9,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Românii aleg hoteluri de 3 stele şi destinaţii care combină relaxarea cu vacanţele active

Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări ale turiştilor români, între ianuarie şi martie 2025, o creştere de 9,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă Organizaţia Germană pentru Turism (GNTB). Potrivit organizaţiei, Germania este pe locul 3 în preferinţele turiştilor români, iar aceştia aleg hoteluri de 3 stele şi destinaţii care combină relaxarea cu vacanţele active.

”Românii au continuat să descopere Germania ca destinaţie turistică astfel că şi în 2024 destinaţia a înregistrat o creştere considerabilă faţă de anul anterior. Între ianuarie şi martie 2025, Germania a înregistrat 326.429 de înnoptări din partea turiştilor români, o creştere de 9,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, anunţă Organizația Germană pentru Turism.

Conform unui studiu axat pe piaţa din România despre evoluţia turismului în Germania şi preferinţele românilor atunci când vine vorba despre călătorii în afara ţării, 75% dintre românii care ajung în Germania au ca scop principal vacanţele şi relaxarea. Aceştia optează în proporţie de 48% pentru hoteluri de 3 stele.

Lansată în aprilie 2024, campania Cultureland Germany aduce în prim-plan bogăţia culturală a Germaniei – de la efervescenţa artistică a marilor metropole, până la farmecul identitar al regiunilor rurale. Cultura este prezentată ca un catalizator pentru calitatea vieţii urbane, dar şi ca o punte între trecut şi viitor.

Un exemplu remarcabil în acest sens este oraşul Chemnitz, desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2025, o destinaţie care îmbină spiritul antreprenorial cu expresia artistică autentică.

Sub sloganul ”C the Unseen”, Chemnitz şi cele 38 de municipalităţi partenere îşi propun să scoată la lumină „nevăzutul” – comorile culturale ascunse, poveştile comunităţilor locale şi energiile creative ale regiunii. Vizitatorii sunt invitaţi să exploreze o varietate de evenimente: târguri interactive, festivaluri de jazz, indie şi dans, expoziţii de artă urbană, parade de maşini vintage, festivaluri de vin şi bere, dar şi celebra PURPLE PATH – o expoziţie contemporană în aer liber, unică în Europa.

În 2025, Germania îl omagiază pe unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Johann Sebastian Bach. La 275 de ani de la moartea sa, moştenirea muzicală a maestrului este celebrată printr-un program cultural de excepţie, care include concerte, festivaluri, trasee de ciclism şi drumeţii tematice.

”În 2025 se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea Rutei Poveştilor, traseul cultural-turistic care dă viaţă basmelor Fraţilor Grimm. De la turnul în care Rapunzel îşi lăsa părul să crească până la castelul în care Frumoasa Adormită a visat timp de 100 de ani, toate aceste locuri există cu adevărat. Întinsă pe 600 de kilometri, între Hanau şi Bremen, ruta leagă peste 70 de locuri fermecătoare – o experienţă de poveste pentru toţi cei care vor să trăiască magia copilăriei în mijlocul naturii şi al patrimoniului german”, precizează organizaţia.

Vizitatorii sunt încurajaţi să se conecteze cu locurile, să simtă ritmul comunităţilor locale, să guste din viaţa culturală autentică şi să rămână mai mult – pentru o experienţă profundă, nu doar vizuală.

Organizația Germană pentru Turism (German National Tourist Board – GNTB) lucrează în numele Ministerului Federal pentru afaceri economice şi acţiuni climatice pentru a reprezenta Germania ca destinaţie turistică şi este finanţat de către minister în conformitate cu o decizie adoptată de Bundestagul german. Având o strânsă colaborare cu industria germană din domeniul turismului, cu partenerii din sectorul privat şi cu asociaţiile comerciale, GNTB dezvoltă strategii şi campanii de marketing pentru a promova imaginea pozitivă a Germaniei în străinătate ca destinaţie turistică şi pentru a încuraja turiştii să viziteze ţara. 

Kremlinul anunţă că nu există un acord, în acest stadiu, în vederea unei noi întâlniri cu Kievul

Plângeri din partea pacienților la UPU Bistrița: Așteptări lungi, comunicare slabă și lipsă de empatie