Germania pregătește o intervenție în forță, după ce gigantul Volkswagen a anunțat că ar putea închide fabrici

Volkswagen a declarat la începutul acestei luni că producătorul auto trebuie să reducă semnificativ costurile mărcii sale emblematice din Germania, invocând costurile ridicate, productivitatea scăzută şi concurenţa acerbă.

”VW are o importanţă centrală pentru Germania”, a spus Habeck reporterilor.

Ministrul Habeck va vizita vineri o fabrică a VW din oraşul Emden.

Gigantul auto german Volkswagen a anunțat că nu poate exclude închiderea fabricilor din Germania, pentru prima dată în istoria sa de aproape 90 de ani.

Conducerea Volkswagen urmează să-şi prezinte planurile în faţa a aproximativ 18.000 de muncitori la o şedinţă a primăriei din Wolfsburg ,miercuri dimineaţă, pe fondul speculaţiilor că producătorul auto ar putea face eforturi pentru a închide fabricile din Osnabrueck, în Saxonia Inferioară, şi Dresda, din Saxonia.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen nu a fost disponibil imediat pentru a comenta atunci când a fost contactat de CNBC marţi.

Într-o mişcare care subliniază provocările cu care se confruntă cei mai importanţi producători auto din Europa, Volkswagen a avertizat luni că nu va mai putea exclude închiderea fabricilor din Germania.

Compania cu sediul central din Wolfsburg a mai spus că se simte obligată să pună capăt acordului său de protecţie a forţei de muncă – un program de securitate a locului de muncă care este în vigoare din 1994 – pentru a asigura ”ajustările structurale necesare urgent pentru o mai mare competitivitate pe termen scurt”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Fiecare zodie are o frică ascunsă. Află care este slăbiciunea ta, în funcție de semnul zodiacal

Anunțul exploziv al Vaticanului: concluziile oficiale despre fenomenul apariției Fecioarei Maria la Medjugorje