Gigolo închis pentru agresiune sexuală, convertit în Guru: Se autointitulează ‘fratele lui Iisus’ și adună adepți în casa sa

 

„Există doar Iisus ca început, iar Kadir este sfârșit”, a declarat Kadir Bouasrya, autoproclamat guru și lider spiritual. Povestea sa a ajuns în atenția publicului după ce părinții a doi dintre discipolii săi au depus plângeri, deschizând o anchetă pentru violență privată. În paralel, rudele unuia dintre acești adepți au descoperit materiale ezoterice în atelierul în care lucra fiul lor, printre care și cartea „Il Dio straniero” (Dumnezeul străin), pe care intenționează să le predea Parchetului din Lecce.

Dar cine este Kadir Bouasrya? Într-un interviu acordat emisiunii „Quarto Grado”, Kadir, născut în 1984, s-a descris ca fiind o persoană obișnuită până în 2007, când a avut o revelație. Aflat în mașină, cu o Biblie închisă lângă el, a auzit o voce puternică care l-a liniștit, spunându-i să nu se teamă. Acesta a fost momentul în care, conform spuselor sale, viața i s-a schimbat radical. „Eram un păcătos, petreceam în discoteci, pub-uri, aveam prietenii, consumam alcool… Am fost și gigolo pentru o perioadă, dar am renunțat când am reușit să transmit mesajul meu acelui cerc de oameni”, a explicat Kadir în cadrul emisiunii Rete 4. „Acum mă îmbrac ca un evreu pentru a-i aduce pe evrei la mine”, a adăugat el.

Kadir se consideră unul dintre „cei 144.000 de descendenți ai lui Iacob” și, prin urmare, un „frate al lui Iisus în carne și oase, deși spiritul poate varia”. De asemenea, el susține că a profețit cutremurul din L’Aquila, spunând că a avertizat mai multe persoane, însă nimeni nu l-a crezut. În 2008, Kadir s-a căsătorit și a avut un fiu, dar a afirmat că a prezis și sfârșitul căsniciei sale, considerând că acest lucru era necesar pentru a putea „îndeplini planul lui Dumnezeu”, potrivit Il Giornale.

Bărbatul se consideră un „frate al lui Iisus în carne și oase“

Bouasrya este acuzat acum că impune reguli stricte adepților săi, interzicându-le folosirea telefoanelor mobile pentru a „favoriza comunicarea cu Dumnezeu” și cerându-le să renunțe la muncă, relații și, uneori, la hrană și apă. Banii adepților sunt gestionați de guru, iar aceștia își asigură traiul prin cerșetorie și munci umile. El a recunoscut existența unor reguli stricte în comunitatea sa, dar susține că acestea nu sunt impuse cu forța.

Cazul a devenit și mai mediatizat după ce o tânără adepta a fost văzută goală pe stradă, la îndemnul lui Kadir. Deși acesta a negat orice constrângere, acuzațiile aduc în atenție trecutul său. În 2007, a fost condamnat la închisoare pentru o tentativă de agresiune sexuală, iar în 2010, pentru comportament indecent după ce s-a dezbrăcat în fața unei școli, potrivit FanPage.

Deși Bouasrya neagă că ar conduce o sectă, ancheta în curs ridică semne de întrebare cu privire la influența pe care o are asupra adepților săi.

Claudiu Daniel Catana, planuri mari pentru Teleorman, dacă ajunge în Senat: ‘Reindustrializarea = O viață mai bună pentru toți români’i!

‘Informații secrete’ despre planurile Israelului de a lovi Iranul s-au scurs din Pentagon