Gimnastică aerobică: România, clasată pe patru la trio, la Mondialele de la Pesaro

România a ratat podiumul în finala de la trio, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia).

Claudia Ristea, Leonard Manta şi Daniel Ţavoc, care au reuşit cea mai mare notă din calificări, 20,600 puncte, s-au clasat pe patru, cu 20,350 puncte, devansaţi de China (20,550), Franţa (20,547) şi Bulgaria (20,538).

Leonard Manta s-a calificat în finală la individual masculin cu a noua notă, 20,450 puncte, în vreme ce Antonio Surdu a fost al 14-lea în calificări (19,500).

La perechi mixte, Claudia Ristea şi Daniel Ţavoc au prins finala cu a cincea notă din calificări (19,950 puncte), în timp ce Darius Branda şi Daria Mihaiu, cu a noua notă (19,800) vor fi prima rezervă din finală.

La această ediţie a Campionatelor Mondiale primii cinci clasaţi la fiecare probă în calificări obţin biletele pentru Jocurile Mondiale de la Chengdu, cea mai importantă competiţie a sporturilor neolimpice, astfel că Claudia Ristea şi Daniel Ţavoc şi-au asigurat prezenţa prin clasarea pe cinci la perechi mixte.

România va evolua duminică în finalele de la individual masculin, perechi mixte, grup şi dans aerobic.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică/facebook.com

VIDEO Israelul face ravagii în Beirut: încă un înalt oficial Hezbollah a fost asasinat

Premier League: Liverpool a învins Wolverhampton, scor 2-1