Giurgiu: Şapte dosare penale pentru introducerea în ţară de produse de lux, de 320.000 lei, fără documente

Şapte dosare penale au fost întocmite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni unui număr de şapte cetăţeni români, turci şi moldoveni cu vârste cuprinse între 22 şi 57 de ani, care au încercat să introducă în România, prin PTF Giurgiu, peste o mie de produse cu însemnele unor branduri de lux, estimate la o valoare de aproximativ 320.000 lei şi pentru care nu aveau documente de provenienţă.

„În ultimele 24 ore, la diferite intervale de timp, cu ocazia efectuării controalelor specifice pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse au oprit mai multe mijloace de transport. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit disimulate printre bagajele aflate în cala unui autocar ce aparţine unei firme de transport persoane şi în interiorul unui microbuz peste 1.000 de articole vestimentare, încălţăminte ş produse de parfumerie, toate cu însemnele unor mărci cunoscute şi susceptibile a fi contrafăcute’, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au stabilit că bunurile descoperite aparţineau unui număr de 7 pasageri cetăţeni români, turci şi moldoveni cu vârste cuprinse între 22 şi 57 de ani, iar persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele respective.

Produsele, estimate la o valoare de aproximativ 320.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză au fost întocmite şapte de lucrări penale, iar în prezent se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet. AGERPRES( AS- autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Bihor: Sărbătoarea strugurilor a fost marcată în comunitatea maghiară din comuna Sântimreu

Iaşi: Bărbat de 47 de ani, împuşcat la o partidă de vânătoare în Miroslava