Giurgiu: Străzi şi curţi inundate în municipiul Giurgiu în timpul codului portocaliu de ploi

Pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi să intervină în perioada codului portocaliu de ploi şi vânt pentru evacuarea apei acumulate pe partea carosabilă, la intersecţia străzilor Ramadan şi Oltului, din municipiul Giurgiu, şi evacuarea apei dintr-o curte.

„La nivelul judeţului Giurgiu, toate instituţiile cu rol în managementul situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase au fost şi sunt în alertă, pregătite să intervină pentru salvarea vieţii şi protejarea bunurilor materiale ale cetăţenilor. Astfel, în noaptea de duminică spre luni, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în municipiul Giurgiu pentru evacuarea apei acumulate pe partea carosabilă, la intersecţia străzilor Ramadan şi Oltului, fiind vorba despre o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi şi evacuarea apei dintr-o curte, pe Ulicioara Vidra’, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ISU Giurgiu.

Reamintim faptul că, judeţul Giurgiu s-a aflat în ultimele 24 de ore sub atenţionare de cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, iar din dimineaţa zilei de luni, 30 septembrie, se va afla sub atenţionare de cod galben.

Pe timpul codului portocaliu s-au înregistrat în judeţul Giurgiu averse cu cantităţi de apă din ploi cuprinse între 50 şi 70 de litri pe metru pătrat şi izolat de până la 80 de litri pe metru pătrat, iar astăzi acumulările de apă din ploi vor fi de 25-40 de litri pe metru pătrat şi vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45-65 kilometri la oră. AGERPRES( AS- autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Circulaţia rutieră va fi închisă, în reprize, pe trei sectoare ale DN 7, între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, pentru executarea unor lucrări / Până în 25 octombrie

INS: 77% din populaţia României era conectată la sistemul public de alimentare cu apă, anul trecut