Giurgiu: Trei proiectile explozive, găsite în timpul unor misiuni poliţieneşti la o fostă staţie de sortare a balastrului

Trei proiectile explozive au fost găsite vineri la o fostă staţie de sortare pentru balastru din localitatea Falaştoaca, comuna Comana, de poliţiştii care efectuau percheziţii pe linia armelor, aceştia solicitând sprijinul pirotehnicienilor.

‘ ISU Giurgiu a fost solicitat astăzi, de poliţiştii giurgiuveni aflaţi într-o misiune la o fostă staţie de sortare a balastrului, din localitatea Falaştoaca, comuna Comana, să intervină după ce au descoperit trei proiectile. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii care au constatat faptul că era vorba despre trei proiectile explozive, de calibrul 150 de milimetri. Obiectele au fost ridicate şi transportate în siguranţă, urmând să fie distruse’, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ISU Giurgiu.

Potrivit unor surse apropiate intervenţiei, poliţiştii efectuau percheziţii pe linia armelor când au fost găsite proiectilele.

ISU Giurgiu menţionează că de la început anului în judeţ au mai fost găsite cinci proiectile explozive, cu calibre de 57, 75 şi 100 de milimetri, un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 de milimetri, un proiectil perforant de calibrul 88 de milimetri şi o grenadă de mână defensivă. AGERPRES( AS- Camelia Bigan, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Sursa foto: ISU Giurgiu/facebook.com

Sursa: www.agerpres.ro

Galaţi: Aparatură de ultimă generaţie pentru laboratorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă

Spectacole de video mapping, instalaţii multimedia şi experienţe interactive, la Spotlight VIII, în perioada 11 – 13 octombrie