Gorj: Femeia care a tăiat pneurile de la zece autospeciale de poliţie, reţinută

Femeia de 44 de ani, cu afecţiuni psihice, care a intrat în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, unde a tăiat pneurile a zece autospeciale şi a sustras opt plăcuţe cu numerele de înmatriculare, a fost reţinută de poliţişti.

„În urma continuării cercetărilor privind infracţiunile de distrugere şi furt calificat, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele femeii de 44 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuită de săvârşirea faptelor, care a fost condusă la sediul IPJ Gorj, în vederea documentării activităţii infracţionale, iar ca urmare a propunerilor organelor de cercetare penală, Judecătoria Târgu Jiu a emis mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa acesteia, care a fost pusă în executare de poliţiştii de investigaţii criminale. Ulterior, faţă de femeie a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind escortată şi introdusă în arestul IPJ Dolj”, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Întrucât persoana a fost anterior diagnosticată cu anumite afecţiuni psihice, aceasta va fi prezentată, vineri, unei comisii medico-legale pentru expertizare, urmând ca, în funcţie de rezultat, procurorul de caz să formuleze propuneri corespunzătoare.

În noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii au identificat o femeie de 44 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care este bănuită de faptul că, în seara anterioară, ar fi intrat în curtea interioară a IPJ Gorj, escaladând gardul de împrejmuire, ar fi tăiat pneurile a zece autospeciale şi ar fi sustras opt plăcuţe cu numerele de înmatriculare.

În cauză a fost a întocmit dosar penal pentru furt calificat şi distrugere.

Femeia este cunoscută cu afecţiuni psihice, respectiv schizofrenie şi tulburare bipolară afectivă. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în 2022 şi 2023, persoana a fost cercetată pentru infracţiuni similare, atât în municipiul Târgu Jiu, cât şi în comuna Bâlteni, însă, ulterior, părţile vătămate şi-au retras plângerile, ca urmare a luării la cunoştinţă privind starea de sănătate a femeii.

La nivelul IPJ Gorj sunt efectuate verificări interne pentru stabilirea împrejurărilor în care poliţiştii desemnaţi cu supravegherea spaţiului interior, prin acţiunile lor (sau prin lipsa lor de acţiune) nu au sesizat pătrunderea, fără drept, a unei persoane neautorizate, în interiorul instituţiei. AGERPRES/(AS – autor: Oana Popescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Predoiu, de Ziua Luptei Împotriva Traficului de Persoane; 600 de percheziţii la traficanţi; un fenomen de amploare foarte mare

Constanţa: Profesoară reclamată că şi-a însuşit bani de la elevi pentru o tabără şcolară care nu s-a organizat