Grup Şerban Holding anunţă investiţii de 62,5 milioane euro într-o fabrică de procesare a cartofilor french fries şi extinderea capacităţii de depozitare frigorifică pentru legume

Grup Şerban Holding anunţă că a aprobat finanţarea a două proiecte prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), o fabrică de procesare a cartofilor french fries şi extinderea capacităţii de depozitare frigorifică pentru legume.

”Conducerea Grup Şerban Holding SA informează piaţa cu privire la aprobarea finanţării a două proiecte prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR): 1. Un proiect finanţat prin Programul National de Investiţii InvestAlim care presupune: O fabrică de procesare a cartofilor french fries localizată în Sascut, judeţul Bacău, care va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România cu capital românesc, şi va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiţi şi 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi, cu o producţie destinată atât pieţei locale, cât şi celei internaţionale”, anunţă compania, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiţi şi 6.000 tone de fulgi de cartofi.

“Companiile care se opresc din expansiune mor mai devreme sau mai târziu. Privind spre viitor, următorul obiectiv al GSH în materie de proiecte este dezvoltarea unei industrii slab reprezentate în România: procesarea cartofilor pentru producţia de cartofi prăjiţi congelaţi şi fulgi de cartofi“, a declarat Nicolae Şerban, fondator al Grupului Şerban Holding.

Cel de-al doilea proiect este finanţat prin măsura DR 22 – Investiţii în condiţionarea, depozitarea şi procesarea produselor agricole şi pomicole care presupune extinderea capacităţii de depozitare frigorifică pentru legume, care include construcţia a 5 hale frigorifice, fiecare cu o capacitate de 6.000 de tone, pentru o capacitate totală de 30.000 de tone.

De asemenea, proiectul prevede un depozit logistic de 5.000 metri pătraţi şi o linie de sortare, spălare şi ambalare a cartofilor, cu o capacitate de 10 tone pe oră de produs finit. Acest proiect va sprijini capacitatea Grup Şerban de a depozita, sorta şi pregăti cartofii pentru procesare şi distribuţie, facilitând gestionarea eficientă a producţiei în propriile facilităţi.

Până la finalul anului 2024 Grup Şerban Holding va consolida poziţia pe piaţă ca principal depozitar frigorific din România, cu o capacitate de 21.500 de tone. După finalizarea proiectului, grupul va dispune de o capacitate totală de 51.500 de tone de depozitare frigorifică.

“Prin cele două proiecte – fabrica de procesare a cartofilor şi halele de depozitare şi procesare – completăm ciclul iniţiat de Grup Şerban Holding în ultimii ani. Aceste investiţii închid cercul lanţului nostru de producţie: de la recoltare, la procesare, depozitare şi livrare. Astfel, obţinem un control complet al procesului, asigurând o calitate constantă şi o eficienţă superioară”, a declarat Irina Şerban, co-fondatoare Grup Şerban Holding.

Ambele proiecte sunt cu implementare în perioada 2025-2028.

 

 

 

Ministerul Finanţelor lansează, miercuri, a cincea emisiune de titluri de stat Fidelis din 2024

Aproximativ 8.000 de persoane fizice din Regiunea Sud-Est, înscrise în Programul Casa Verde Fotovoltaice