Guvern: Plafonarea preţurilor la poliţele RCA, prelungită până la sfârşitul anului

Plafonarea preţurilor la poliţele RCA va fi menţinută pentru încă trei luni, până la sfârşitul anului, în baza unei hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

 

„Recomandarea a venit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru a preîntâmpina apariţia unor dezechilibre în piaţă. Dar vreau să reamintesc că pe parcursul legislativ, în Parlament, se află un proiect de lege care va aduce o serie de modificări ale legislaţiei naţionale, privind asigurările RCA, care propun corectarea dezechilibrelor existente şi care vor face probabil caducă aplicarea acestui plafon, prin hotărâre, de către Guvern”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

În debutul şedinţei de guvern, premierul Marcel Ciolacu preciza că prin această decizie va fi preîntâmpinată „apariţia unor dezechilibre în piaţă şi creşterea preţurilor” la poliţele auto.

„Luăm o decizie importantă. Prelungim plafonarea preţurilor la poliţele RCA pentru încă trei luni, până la sfârşitul anului 2024. Luăm această decizie la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară”, a precizat premierul. AGERPRES/(A – autor: Irinela Vişan, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Expoziţie de machete cu principalele tipuri de vehicule spaţiale, vineri, la Noaptea Cercetătorilor 2024 – ReCoNnect 3 de la Muzeul Antipa

Radu Hanga (BVB): Companiile energetice sunt foarte bine reprezentate la bursă