Guvernul României anunță un succes neașteptat: Mai multe companii de stat au revenit puternic pe profit

Potrivit acestuia, Guvernul are o nouă abordare faţă de societăţile şi companiile cu capital de stat, care „erau undeva la limita insolvenţei, falimentului”, astfel încât acestea să nu mai aştepte doar fonduri de la stat, ci să obţină bani din producţie, din noi contracte şi să-şi plătească datoriile către bugetul de stat. „Acum, sunt pe profit operaţional şi cred că acesta este felul în care trebuie să acţionăm ca Guvern”, a explicat Oprea.

El a dat ca exemplu în acest sens Plafar, Romero, Salrom şi zona de minerit de la Băiţa, companii care şi-au plătit datoriile şi au început să facă profit.

Ziarul Financiar a organizat luni evenimentul „Cele mai dinamice companii din România: Keep growing!”

Membrii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România) din sectoarele agricol şi retail se declară foarte îngrijoraţi şi dezaprobă cea mai recentă propunere a Ministerului Agriculturii referitoare la proiectul de ordonanţă de urgenţă apărut în spaţiul public privind plafonarea adaosului comercial la produsele agricole şi alimentare.

Într-o scrisoare deschisă trimisă Guvernului României, dată vineri publicităţii, ei arată că măsura de plafonare a adaosului comercial la produsele agricole şi alimentare, precum şi la îngrăşăminte, furaje şi pesticide ameninţă întregul lanţ valoric agroalimentar. Totodată această măsură este susceptibilă să contravină Constituţiei României, care garantează o economie de piaţă liberă, şi reprezintă o potenţială încălcare a regulamentelor şi legilor generale de desfăşurare a afacerilor în UE.

„Daunele unor astfel de măsuri vor fi enorme pentru investitorii actuali şi viitori, scăzând semnificativ atractivitatea României în ochii investitorilor”, a declarat preşedintele AHK România, Andreas Lier.

[P]Maximizarea câștigurilor mari prin rotiri gratuite în jocurile de sloturi online

Nicolae Ciucă a venit la dezbaterea electorală cu două ”cărţi de căpătâi”: Biblia şi Constituţia