Harghita: În zonele înalte ale judeţului au căzut primele ninsori; la Miercurea-Ciuc a început parţial furnizarea încălzirii

Primele ninsori au căzut, luni dimineaţa, în zonele înalte ale judeţului Harghita, după ce temperaturile au scăzut semnificativ.

La fel ca în fiecare an, prima ninsoare s-a înregistrat în staţiunea de schi Harghita Mădăraş, acolo unde stratul de zăpadă aşternut a fost de aproximativ trei centimetri

Ulterior, în zonă a început să plouă.

De asemenea, potrivit imaginilor de pe web cam-urile Parcului Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş, a nins şi în zona Vârfurilor Hăşmaşu Negru şi Hăşmaşu Mare.

Şi în zona Bucin temperatura a scăzut până la zero grade Celsius şi a căzut lapoviţă, dar nu a fost nevoie ca drumarii să intervină cu material antiderapant.

În ultimele două zile, vremea s-a răcit accentuat în Harghita, ceea ce i-a determinat pe unii dintre locuitori să pornească centralele de apartament sau să facă focul în sobe.

De la sfârşitul săptămânii trecute, la Miercurea-Ciuc a început parţial furnizarea încălzirii în sistem centralizat, la solicitarea unei asociaţii de proprietari.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de directoarea Societăţii de Gospodărire Comunală GOSCOM Miercurea-Ciuc, Biro Hajnalka, deocamdată, furnizarea încălzirii pentru locatarii din asociaţia respectivă se face dimineaţa şi seara, câte două ore.

Totodată, de o săptămână a început furnizarea încălzirii la o creşă şi o grădiniţă din oraş.

Biro Hajnalka spune că, pe baza prognozei meteo, în zilele următoare va începe furnizarea încălzirii în tot oraşul. AGERPRES/ (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Doi ani de la anexare. Vladimir Putin, mesaj de forță: ‘Adevărul este de partea noastră. Toate obiectivele stabilite vor fi atinse’

Loteria Română: Report de peste 6,87 milioane de euro la Loto 6/49 categoria I