Hezbollah a lansat 10 rachete în nordul Israelului; IDF a lovit peste 400 de ţinte în Liban

Hezbollah a lansat cel puţin 10 rachete către oraşe din nordul ţării şi din Valea Jezreel sâmbătă seară, acesta fiind cel mai mare tir de rachete al grupării teroriste către Israel după octombrie 2023, în timp ce avioanele Forţelor de Apărare ale Israelului au efectuat o serie de lovituri în sudul Libanului pe parcursul după-amiezii şi serii, relatează Times of Israel.

IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) a declarat că majoritatea celor 10 rachete trase din Liban au fost interceptate de apărarea aeriană şi că investighează cel puţin impactul unei rachete în zonă.

Potrivit medicilor, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost rănit foarte uşor de şrapnel în urma unei interceptări.

Hezbollah şi-a asumat responsabilitatea pentru atac, susţinând că a vizat baza aeriană Ramat David a Forţelor aeriene israeliene, situată la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Libanul.

Sâmbătă seară, forţele de apărare israeliene au efectuat un val de lovituri aeriene împotriva a aproximativ 110 ţinte ale Hezbollah în Liban, inclusiv lansatoare de rachete, armata afirmând că a identificat pregătirile grupului terorist de a lansa atacuri majore cu rachete împotriva Israelului.

Loviturile au avut loc după mai multe valuri de atacuri asupra siturilor Hezbollah din Liban în cursul zilei, despre care IDF a declarat că au lovit aproximativ 290 de ţinte Hezbollah, inclusiv lansatoare de rachete şi alte facilităţi.

În total, mii de lansatoare de rachete au fost lovite, a declarat IDF, promiţând în acelaşi timp să continue să lovească Hezbollah pentru a „dezmembra şi degrada” capacităţile Hezbollah.

Ultimele lovituri ale Israelului au venit după ce avioanele de luptă au lovit aproximativ 180 de ţinte în sudul Libanului sâmbătă după-amiază, eliminând mii de lansatoare de rachete care erau pregătite pentru atacuri iminente asupra Israelului, potrivit IDF.

În acelaşi timp, oficialii au emis noi restricţii pentru locuitorii din zona Haifa şi din nord, ţara pregătindu-se pentru posibilitatea unui iminent atac pe scară largă al grupării teroriste libaneze, după ce aceasta a suferit lovituri puternice în mai multe atacuri în ultimele zile.

În cursul zilei, IDF a lovit peste 400 de lansatoare de rachete Hezbollah, a declarat sâmbătă seara, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari.

Israelul ordonă închiderea biroului Al Jazeera din Ramallah pentru 45 de zile – VIDEO

Cât de pregătiți suntem pentru o viitură pe Dunăre după prăpădul din Budapesta? Ministrul Mediului: ‘Vom avea aproximativ aceleași cantități’