Hezbollah neagă prezenţa armelor în locurile atacate de Israel şi păstrează tăcerea referitor la soarta liderului Nasrallah

„Acuzaţiile inamicului cu privire la prezenţa armelor sau a depozitelor de arme în clădirile civile pe care le-a bombardat în suburbiile de sud nu sunt adevărate”, a afirmat mişcarea şiită într-un scurt comunicat despre valul de atacuri desfăşurate în zorii zile de sâmbătă asupra mai multor puncte din suburbiile capitalei libaneze.

Armata israeliană a declarat, într-un comunicat, că atacă armele Hezbollah depozitate sub proprietăţi rezidenţiale din zona cunoscută sub numele de Dahye, care este un bastion important al grupului şiit.

Cu doar câteva ore mai devreme, aceeaşi zonă fusese deja ţinta unui bombardament de o intensitate fără precedent, care a provocat prăbuşirea mai multor clădiri şi care, potrivit surselor israeliene, l-au avut drept ţintă pe Hasan Nasrallah, care s-ar fi aflat într-un complex subteran, sub clădiri civile.

La jumătate de zi după atac, Hezbollah încă nu a confirmat sau negat public dacă principalul său lider se afla în zonă şi nici unde se află.

Ministerul libanez al Sănătăţii Publice a confirmat până acum şase morţi şi 91 de răniţi în urma atacurilor israeliene de peste noapte, deşi a avertizat că bilanţul va creşte pe măsură ce operaţiunile de salvare continuă, pe fondul distrugerilor mari cauzate de impactul bombelor.

AFP transmite că spitalele din suburbiile de sud ale capitalei Beirut vor fi evacuate, citând o declaraţie de sâmbătă a Ministerul Sănătăţii din Liban.

Pacienţii din aceste spitale vor fi evacuaţi în alte unităţi sanitare „neafectate de agresiunea israeliană”. Acestor din urmă, Ministerul Sănătăţii le-a solicitat să „nu mai primească cazuri neurgente până la sfârşitul săptămânii viitoare”.

Marea Britanie urmăreşte să atragă investiţii de la cele mai mari bănci şi giganţi tehnologici din America

Caz rar de deces din cauza rabiei, în SUA – Un bărbat din Minnesota care a intrat în contact cu un liliac în luna iulie a murit