Hunedoara: Copaci căzuţi în mai multe zone ale judeţului; trafic feroviar blocat temporar

Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara au intervenit, duminică seară, în mai multe zone ale judeţului pentru îndepărarea unor copaci care s-au prăbuşit pe fondul manifestărilor de vreme rea, traficul feroviar fiind temporar blocat în zona Peştera Bolii din cauza unui pom căzut pe linia electrică.

Potrivit ISU, un copac a căzut pe linia electrică a căii ferate Petroşani-Simeria, în zona Peştera Bolii, în Valea Jiului, pompierii militari din Petroşani intervenind pentru degajarea arborelui care a cauzat incidentul.

În aceste condiţii, a fost întreruptă alimentarea cu electricitate, iar trenul Regio 2710 Simeria – Petroşani, cu 11 călători la bord, a rămas staţionat între halta Merişor şi Băniţa, până la ora 20,12.

În contextul fenomenelor meteorologice periculoase, echipajele de pompieri ale ISU Hunedoara au fost solicitate să intervină pentru degajarea unor copaci care au căzut la pământ în mai multe zone ale judeţului.

Astfel, în municipiul Hunedoara, un copac a căzut peste cabluri de televiziune şi internet. Echipajele Detaşamentului Hunedoara au intervenit şi au degajat crengile de pe reţeaua de comunicaţii.

De asemenea, pompierii din Orăştie au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe DJ 705 – Grădiştea de Munte, iar în municipiul Deva a fost nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru a elibera strada de un copac căzut la pământ.

Echipaje ale pompierilor militari au mai intervenit pe o stradă satul Cristur şi pe una din Geoagiu, unde carosabilul a fost acoperit de apă după ce canalele de evacuare au refulat.

Până duminică seara nu au fost semnalate gospodării inundate sau afectate de precipitaţiile din cursul zilei. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Blada, editor: Anamaria Constantin, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: www.agerpres.ro

IGSU: Intervenţii în 35 localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti, în contextul avertizărilor meteo; mii de persoane- evacuate

Partidele austriece se unesc împotriva liderului extremei dreapta după alegeri