Iaşi: Au fost finalizate lucrările de reabilitare energetică a Spitalului de Recuperare

Au fost finalizate lucrările de reabilitare energetică profundă (deep renovation) de la Spitalul de Recuperare Iaşi, care duc la reducerea semnificativă a consumului de energie şi la creşterea eficienţei energetice a clădirii unităţii medicale de la clasa D la clasa B.

Închiderea lucrărilor a fost anunţată, luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Spitalul de Recuperare Iaşi.

Proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Recuperare, derulat cu finanţare europeană, în valoare totală de 40 milioane de lei, a inclus termoizolarea anvelopei, eficientizarea sistemului de producere a energiei pentru încălzire şi răcire, înlocuirea instalaţiei de distribuţie între punctul termic şi tronsonul B şi a distribuţiei principale din subsol şi a coloanelor, modernizarea lifturilor, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi cu led, repararea trotuarelor.

„Suntem bucuroşi că acum înainte de sărbătorile de iarnă anunţăm închiderea unui proiect foarte important pentru spital, de eficientizare energetică a Spitalului de Recuperare. Este un proiect greu de implementat. Au fost doi ani grei, dar activitatea medicală nu a fost întreruptă. Într-adevăr, confortul pacienţilor şi personalului spitalului s-a îmbunătăţit prin modernizarea instalaţiilor de încălzire, izolaţiile termice, dar şi prin surse alternative de regenerare, energetică, ce duce la costuri reduse de funcţionalitate. Prin urmare, ne vor rămâne resurse financiare care vor fi redirecţionate pentru achiziţionarea de aparatură medicală”, a declarat managerul Spitalului de Recuperare, Carmen Cumpăt.

Aceasta a precizat că investiţiile sunt necesare în sănătate, poate mai mult în altă parte, pentru că echipamentele medicale se uzează moral şi fizic mai rapid decât în altă parte.

„Spitalul de Recuperare Iaşi este cel mai mare spital de recuperare din România. A beneficiat în ultimii ani de un proces continuu de modernizare. Anul acesta am reuşit să finalizăm două mari investiţii: una pe fonduri europene în valoare de 40 milioane de lei, cealaltă fiind din fondurile noastre şi ale spitalului, de 20 milioane de lei. În total sunt 14 milioane de euro care s-au investit în acest spital care a fost transformat atât din punct de vedere estetic, cât şi al eficientizării energetice. El a trecut din clasa de consum D în clasa de consum B, printr-un program de modernizare”, a declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES/(A – autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: medicalmanager.ro

Sursa: www.agerpres.ro

Cutremur în Parlament: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană

Michael Schumacher va deveni bunic. Fiica sa Gina a anunţat că este însărcinată