Iaşi: Două persoane arestate după ce au încercat să introducă în ţară 350 de grame de rezină de canabis. Marfa a fost adusă din Franţa printr-o firmă de coletărie

Două persoane au fost arestate la Iaşi, după ce ar fi adus în ţară, din Franţa, prin intermediul unei firme de coletărie, 350 de grame de rezină de canabis.

Cele două persoane sunt acuzate de procurorii DIICOT Iaşi de introducere în ţară de droguri de risc, complicitate la introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

 
Potrivit cercetărilor, în cursul lunii august 2024, una dintre persoane, în baza înţelegerii cu cea de-a doua persoană, ar fi procurat din Franţa, în scopul comercializării, 350 de grame de rezină de canabis, pe care ar fi livrat-o în ţară prin intermediul unei firme de coletărie. 

 
A doua persoană cercetată în acest dosar a fost prinsă în flagrant delict, în oraşul Târgu Frumos, în timp ce ar fi transportat pachetul în care s-ar fi aflat ascunse drogurile respective.
 
Anchetatorii mai susţin că în perioada mai-august 2024, cele două persoane ar fi deţinut, intermediat şi comercializat direct droguri de risc (rezină de canabis), unor consumatori din judeţul Iaşi. 
 
În acest dosar au fost făcute trei percheziţii domiciliare, iar cele două persoane au fost iniţial reţinute. Magistraţii Tribunalului Iaşi au dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Olimpiada de la Paris a stimulat activităţile de afaceri din zona euro

Putin acuză Ucraina că încearcă să atace centrala nucleară Kursk, una dintre cele mai importante din Rusia