Iaşi/Muraru (PNL): Alegerea vicepreşedinţilor CJ nu s-a făcut la înţelegere cu AUR; PSD minte pentru a acoperi ”schema Hrebenciuc”

Preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, susţine că alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Iaşi nu s-a făcut prin înţelegeri cu AUR şi că social-democraţii „mint” când afirmă acest lucru, scopul lor fiind de „a acoperi ‘schema Hrebenciuc’ „.

„Şeful vremelnic al organizaţiei judeţene PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru îşi arată din nou frustrarea şi neputinţa prin acuzaţii mincinoase şi lipsite de conţinut. Alegerea vicepreşedinţilor la Consiliul Judeţean Iaşi nu s-a făcut prin înţelegeri cu AUR. Nu au existat în niciun moment discuţii cu formaţiunea AUR Iaşi referitoare la numirile de vicepreşedinţi ai CJ Iaşi. Mai mult, în plenul CJ a fost prezent şi Eugen Ostaficiuc, care a părăsit sala în momentul votului”, a precizat Muraru, citat într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de PNL Iaşi.

Potrivit acestuia, „Cojocaru şi PSD mint cu desăvârşire atunci când acuză un blat între PNL şi AUR”.

„În schimb, consilierii judeţeni PSD Iaşi şi AUR Iaşi au lipsit de la şedinţa de îndată din 18 octombrie, un aspect care trebuie să lase de înţeles că cele două partide vor face o alianţă în opoziţie, în CJ Iaşi. Mai mult, această alianţă se prefigurează şi la Consiliul Local al Municipiului Iaşi, acolo unde au existat întâlniri între liderii PSD, AUR şi USR, pentru a decide viceprimarii”, a mai spus liderul judeţean al PNL.

În opinia lui Alexandru Muraru, „complicitatea dintre PSD şi AUR este o ameninţare directă” la adresa stabilităţii ţării.

„PSD Iaşi minte pentru a acoperi ‘schema Hrebenciuc’ prin transferul de voturi către AUR şi planul de a-l duce pe George Simion în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Complicitatea dintre PSD şi AUR este o ameninţare directă la adresa stabilităţii ţării noastre şi a viitorului nostru european. Ciolacu şi Simion lucrează împreună pentru a slăbi democraţia şi pentru a pune în pericol viitorul copiilor noştri. Realitatea este că setea de putere a PSD a orbit pur şi simplu conducerea acestui partid. În goana după puterea absolută, PSD ar fi în stare să potenţeze formaţiunile extremiste, pro-ruse din România”, a adăugat Muraru.

Preşedintele PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, a susţinut, sâmbătă, că liberalii au făcut alianţă cu AUR la Consiliul Judeţean (CJ), iar liderul judeţean al PNL, Alexandru Muraru, „şi-a compromis toată cariera politică şi relaţiile din sfera diplomatică, coabitând politic la nivel judeţean cu un partid extremist”.

„Actul 1. Liberalul Alexandru Muraru: ‘AUR partid extremist, care trebuie scos în afara legii’; Actul 2. Procurori români: Costel Alexe (PNL), trimis în judecată pentru fapte penale, luare de mită şi abuz în serviciu; Actul 3. Muraru, şeful PNL Iaşi, a aprobat negocierea cu AUR, penalul Alexe a atras votul AUR şi şi-a montat doi vicepreşedinţi liberali la judeţ. Astfel, la Consiliul Judeţean Iaşi avem acum alianţa penalo – extremistă PNL – AUR”, a declarat Cojocaru, într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de PSD Iaşi.

Acesta îl acuză pe Muraru de „ipocrizie”. „Să aibă filiala plină de penali, să facă alianţă la Consiliul Judeţean cu AUR, extremiştii la care zbiară de doi ani, şi-apoi să iasă în public şi să-i înfiereze. E halucinant acest Muraru (…)”, a adăugat social-democratul. AGERPRES/(AS – editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Suspendare drastică pentru doi fluierași din Polonia! În stare de ebrietate și cu un indicator rutier în brațe, trebuiau să oficieze în acea seară un meci de LC

Prezidenţiale2024/ Proiectul lui Ciucă pentru Bucureşti: Sediul Guvernului se mută la Casa Ştiinţei; clădirile ministerelor – la universităţi