ICI Bucureşti şi AGERPRES lansează proiectul ”Agerpres Daily News | Hold History”

ICI Bucureşti şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, lansează luni proiectul „Agerpres Daily News | Hold History”, care are scopul de a combate dezinformarea şi de a promova jurnalismul de calitate prin utilizarea tehnologiei blockchain şi a tokenurilor non-fungibile (NFT).

„Într-o eră în care dezinformarea şi ştirile false câştigă tot mai mult teren, ICI Bucureşti şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, lansează luni, 21 octombrie 2024, ora 11:00, la Palatul Victoria, proiectul „Agerpres Daily News | Hold History”. Iniţiativa are scopul de a combate dezinformarea şi de a promova jurnalismul de calitate prin utilizarea tehnologiei blockchain şi a tokenurilor non-fungibile (NFT)”, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) Bucureşti.

Proiectul îşi propune să transforme ştirile autentice şi verificate în NFT-uri unice, oferindu-le consumatorilor de media posibilitatea de a colecţiona şi de a deţine o parte dintre cele mai relevante momente din actualitatea zilnică. Fiecare NFT va reprezenta o selecţie a celor mai importante informaţii ale zilei, oferite de o sursă de încredere, având inclus un certificat de autenticitate digitală, garantat de tehnologia blockchain, care previne modificările sau manipularea informaţiilor.

Tehnologia blockchain asigură transparenţa şi securitatea informaţiei, garantând că ştirile distribuite nu pot fi modificate ulterior.

„Dezinformarea este una dintre provocările majore ale erei digitale. Utilizarea tehnologiei blockchain în lupta împotriva dezinformării permite înregistrarea transparentă şi verificabilă a informaţiilor. În plus faţă de platforma #nofake, lansată deja de MCID, astăzi facem încă un pas important spre un ecosistem digital mai sigur şi mai bine informat”, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, citat în comunicat.

În fiecare zi, o echipă de jurnalişti cu experienţă va selecta cele mai importante ştiri, care vor fi transformate în NFT-uri. Aceste NFT-uri vor fi disponibile pe platforma ICI D|Services, prima platformă instituţională din Europa dedicată gestionării şi tranzacţionării activelor digitale.

„Ne aflăm într-un moment critic în lupta împotriva dezinformării. Prin lansarea acestui proiect, dorim să oferim o soluţie modernă, care să îmbine tehnologia blockchain cu jurnalismul de calitate. Agerpres Daily News | Hold History este mai mult decât un proiect de colecţionare digitală, este un manifest pentru adevăr şi transparenţă în media”, a precizat Adrian-Victor Vevera, director general ICI Bucureşti.

Proiectul îşi propune să devină un instrument educativ şi informativ, ajutând cetăţenii să distingă între informaţiile veridice şi ştirile false, folosind NFT-urile pentru a disemina rapid şi creativ informaţii autentice. De asemenea, luni vor fi anunţate surprize pentru colecţionarii de NFT-uri, se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS- editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lãzãroiu)

 

Sursa foto: ici.ro

Sursa: www.agerpres.ro

MMA: Camerunezul Francis Ngannou, revenire cu victorie în cuşcă după aproape trei ani – VIDEO

Ce trebuie să facă și ce este interzis pentru credincioșii aflați în pelerinaj la Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou