IGSU: Misiunea pompierilor dislocaţi la inundaţiile din Galaţi – la final; CJSU a decis încetarea stării de alertă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă informează miercuri că misiunea pompierilor mobilizaţi în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi s-a încheiat, iar aceştia s-au întors în unităţile lor de bază.

„Peste 1.000 de pompieri, alături de poliţişti, jandarmi, militari din MApN şi autorităţi locale, au lucrat cot la cot pentru a aduce speranţă în localităţile afectate de inundaţiile devastatoare din judeţul Galaţi. Recent, misiunea pompierilor mobilizaţi în zonele afectate s-a încheiat, iar aceştia s-au întors la unităţile lor de bază. (…) Am fost martorii puterii extraordinare a solidarităţii şi unităţii. Fiecare gest de sprijin, oricât de mic, a contat enorm, contribuind la refacerea încrederii oamenilor în viitor”, precizează IGSU, pe pagina sa de Facebook.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat miercuri o hotărâre privind încetarea stării de alertă pe raza judeţului, instituită pe 16 septembrie, în contextul inundaţiilor devastatoare care au afectat sever infrastructura şi gospodăriile din 30 de localităţi.

„Declararea stării de alertă a fost necesară pentru a facilita mobilizarea imediată a resurselor şi coordonarea intervenţiilor de urgenţă. Pe parcursul stării de alertă, echipele de intervenţie – pompieri, jandarmi, militari din cadrul MApN, voluntari şi autorităţi locale – au lucrat neîntrerupt pentru evacuarea apei, îndepărtarea stratului de noroi şi sprijinirea persoanelor afectate. Retragerea forţelor de intervenţie venite din alte judeţe a început pe 11 octombrie, iar Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a fost dezactivat. Cu toate acestea, echipele de pompieri din Galaţi rămân mobilizate în localităţile afectate pentru a continua lucrările de reabilitare şi a sprijini familiile care încă suferă din cauza efectelor inundaţiilor. Încetarea stării de alertă nu marchează încheierea procesului de refacere, ci semnalează faptul că principalele măsuri de urgenţă au fost finalizate”, a informat Prefectura Galaţi. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Ministru de stat palestinian în România: Războiul trebuie să se încheie; palestinienii au nevoie de un viitor care să le dea speranţă

Tenis: Japoneza Aoi Ito, în sferturi de finală, la Osaka (WTA)