Ilie Bolojan, mesaj la 20 de ani de când a intrat în viaţa publică: Nu am văzut politica drept un mijloc pentru atingerea unor scopuri personale, ci ca pe o misiune de a contribui la binele comunităţii / Care sunt ideile după care s-a ghidat

Preşedeintele PNL, Ilie Bolojan, a transmis, marţi seară, un mesaj la împlinirea a 20 de ani de când a intrat în viaţa publică şi afirmă că nu a considerat politica drept un mijloc pentru atingerea unor scopuri personale, ci ca pe o misiune de a contribui la binele comunităţii. El anunţă că s-a ghidat după câteva idei, principala fiind să pună statul în slujba omului.

”Se împlinesc 20 de ani de când am fost numit, în 7 ianuarie 2005, prefect al judeţului Bihor. A fost prima funcţie publică pe care am ocupat-o. Veneam din sectorul privat unde trăgeam din greu. Eram nemulţumit de cum mergeau lucrurile în sectorul public şi în ţara noastră. Am intrat cu o mare dorinţă să îndrept lucrurile care depindeau de mine, fiind dispus să lucrez de dimineaţa până seara”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Ilie Bolojan.

Acesta afirmă că, alături de echipele care l-au susţinut, a făcut tot posibilul să îmbunătăţească serviciile publice.

”În cei 20 de ani am fost prefect, secretar general al Guvernului, primar de municipiu şi preşedinte de consiliu judeţean.  Am încercat să nu mă schimb în aceşti ani. Nu am văzut politica drept un mijloc pentru atingerea unor scopuri personale, ci ca pe o misiune de a contribui la binele comunităţii”, a mai scris Bolojan.

Acesta listează câteva lucruri de care a ţinut seama:

  • cheltuielile sunt dăunătoare pentru administraţie. Am căutat să le reduc.
  • serviciile publice operează în beneficiul celor care le utilizează, nu în avantajul celor care sunt plătiţi să le furnizeze. Am pus instituţiile în serviciul oamenilor, nu al partidului sau al celor din conducere.
  • nu primăria schimbă un oraş, ci oamenii. Însă primăria creează condiţiile pentru schimbare, prin regulile pe care le stabileşte. Am stabilit reguli bune, pentru un  comportament corect.
  • dacă faci ceva, vei deranja pe cineva. Dacă nu vrei sa deranjezi, nu vei face mai nimic şi, la final, îi vei deranja pe toţi. Nu am făcut ceea ce a dat bine, ci ceea ce a trebuit.
  • dezvoltarea va rezolva o bună parte din problemele sociale, concentrarea pe social poate complica problemele. Am susţinut o administraţie de dezvoltare.
  • anarhia nu e o formă de bunăstare. Am luat măsuri împotriva dezordinii şi infracţionalităţii.

”Pe un om (politic) îl cunoşti nu după ce spune, ci după ceea ce a făcut în funcţiile pe care le-a ocupat. Experienţa şi cunoştinţele acumulate în cei 20 de ani le voi pune din Senat, în această situaţie complicată, în interesul României. Cei care se îndoiesc de angajamentul meu de a face tot ceea ce este posibil pentru ţara noastră, ar trebui să verifice dacă am demonstrat asta pentru un municipiu – Oradea sau pentru un judeţ – Bihor”, a mai scris Bolojan pe Facebook.

Acesta afirmă că, dacă nu ar fi fost numit prefect, la propunerea PNL, nu ar fi avut posibilitatea să demonstreze ce se poate face într-o funcţie publică.

”Probabil, nu aş fi avut şanse reale de a câştiga Primăria Oradea. De aceea, am acceptat să preiau conducerea interimară a partidului. Cred în ceea ce se poate face, alături de colegii din PNL, pentru ţara noastră şi pentru cei care ne-au acordat încrederea, a mai scris liderul PNL.

 

Angel Tîlvar: Execuţia bugetară pe anul trecut se va apropa de sută la sută / Am avut alocare de 2,28- 2,29 la sută din PIB şi avem cheltuieli de 2,26%

Trump lansează ameninţări globale într-o amplă conferinţă de presă. Războiul Rusiei în Ucraina ar putea „escalada”, admite el după ce promisese rezolvarea conflictului în 24 de ore