Imagine cu un câine legat de o maşină, distribuită în mediul online – Poliţia a făcut verificări – Câinele nu ar fi fost în pericol – Proprietarul amendat

Poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în mediul online, este distribuită o imagine din care reiese că există posibilitatea ca un câine să fi fost supus unor tratamente necorespunzătoare.

Cazul a fost preluat de către Biroul pentru Protecţia Animalelor care a demarat verificări pentru a stabili data şi locul comiterii faptei, dar şi persoana care ar fi responsabilă.

”În urma verificărilor, poliţiştii au identificat şi depistat deţinătorul patrupedului.
Pentru evaluarea medicală a câinelui, a fost solicitat sprijinul  unui medic veterinar, care a constatat că acesta nu prezintă leziuni. De asemenea, medicul veterinar a constatat că se află în condiţii bune de sănătate şi întreţinere şi, în prezent, nu se află într-o situaţie de pericol, conform Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor”, a transmis, joi, IPJ Buzău.
Sursa citată a rpecizat că, în urma discuţiilor purtate cu deţinătorul, a reieşit că, la data de 17 octombrie, a intenţionat transportarea câinelui pe o distanţă scurtă, între două proprietăţi ale sale  dar şi  că nu a avut în intenţie rănirea animalului.

Totodată, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documentele sanitar-veterinare impuse de lege, iar câinele nu este microcipat astfel că  deţinătorul acestuia a fost sancţionat contravenţional şi i-au fost reprelucrate obligaţiile legale ce îi revin.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Retailerii din România ceartă guvernul și anunță că nu respectă legislația OCDE și UE: Libertatea comerțului trebuie garantată

CFR anunță că a atins toate obiectivele în cadrul PNRR