Imane Khelif, pugilista algeriană, campioană olimpică la Paris 2024 va deveni profesionistă

Khelif, în vârstă de 25 de ani, a obținut în această vară la Paris titlul olimpic feminin. Cu toate acestea, ceea ce ar fi trebuit să fie un moment de sărbătoare, marcând prima medalie de aur din istorie a Algeriei în acest eveniment, a fost umbrit de o controversă legată de gen.

După ce Angela Carini din Italia s-a retras din meciul cu algeriana după doar 46 de secunde, aceasta a lanst acuzații care sugerau că Khelif s-a născut bărbat.

Personalități importante precum Elon Musk, JK Rowling și Donald Trump s-au alăturat discuției, ceea ce a determinat-o pe Khelif să condamne atacurile ulterioare la adresa ei și a familiei sale ca fiind „crude”.

În replică, ea a intentat un proces împotriva platformei X a lui Musk pentru că a permis hărțuirea online.

În urma succesului său de la Jocurile de la Paris, Khelif este acum pregătită să facă următorul pas în cariera sa de box. Algeriana a anunțat în cadrul unei conferințe de presă:

„Aș dori să țin astăzi o conferință de presă pentru a vă împărtăși povestea mea de succes cu familia media și cu tinerele femei care mă urmăresc.

„Voi intra în curând în lumea boxului profesionist; am multe oferte. În prezent, nu m-am hotărât unde voi intra în boxul profesionist. Dar foarte curând voi face acest pas; noi, ca algerieni, am dori să ne vedem nivelul în domeniul boxului profesionist.”

La începutul acestei luni, WBO a fost nevoită să dezmintă rapoartele „evident false” conform cărora i-ar fi interzis lui Khelif să boxeze și i-ar fi retras medalia de la Paris din cauza eșecului testelor de eligibilitate de gen.

„Se pregătește un documentar despre povestea mea de succes, iar acesta va fi difuzat pe platforme internaționale”, a adăugat Khelif.

Consilierul juridic al WBO, Gustavo Olivieri, a precizat într-o declarație că organizația „nu a testat-o, nici nu a interzis-o” pe Khelif și nu a avut nicio comunicare cu aceasta. Deoarece Khelif este încă amatoare, WBO nu ar avea autoritatea de a-i retrage medalia.

Cu un an înainte de Jocurile Olimpice, Khelif a fost descalificată de la Campionatele Mondiale feminine pentru că nu îndeplinea cerințele de eligibilitate de gen ale Asociației Internaționale de Box (IBA).

Sursa: www.stiripesurse.ro

Video Maia Sandu, atac fără menajamente la adresa justiției: Doar ei nu știu ce era în sacoșa primită de Dodon / Nu a văzut cum a câștigat Ilan Șor alegerile

Ciucă: Libertatea presei suferă o nouă lovitură; jurnalistul Mircea Barbu – condamnat de un tribunal rus, în lipsă