În Neamț se construiește un nou Spital Județean de Urgență

În Neamț se construiește un nou Spital Județean de Urgență.

Deputatul PSD de Neamț, Ciprian Șerban, lider al grupului parlamentar PSD, a anunțat, recent, pe pagina sa Facebook, că în județul Neamț se va construi, în perioada următoare iun nou spital de urgență.

Deosebit de onorați de vizita domnului președinte al PSD, Prim Ministrul Marcel Ciolacu, în județul Neamț.

Am trăit, în aceste zile, un moment istoric pentru sănătatea nemțenilor și pentru județul Neamț: în prezența Prim Ministrului social democrat, Marcel Ciolacu, s-a semnat, în sfârșit, contractul pentru construirea noului Spital Județean de Urgență Neamț. Proiectul are o valoare de 1,7 miliarde lei, este finanțat prin PNRR și va oferi nemțenilor servicii esențiale la standarde moderne.

Îl felicit pe prietenul și colegul meu, Daniel Vasilică Harpa, candidatul nostru la Consiliul Județean Neamț, pentru perseverența cu care a urmărit acest proiect și îl asigur de întregul meu sprijin, în continuare, dar și pe Adrian Nita, candidat pentru Primăria Neamț, pentru că luptă pentru bunăstarea nemțenilor.

De asemenea, discuțiile pe care Prim Ministrul le-a avut cu reprezentanți ai comunității de business din Neamț, cum ar fi companiile ADF PROD S.R.L. și COMES S.A., au evidențiat importanța dialogului și colaborarea care trebuie să existe între mediul de afaceri, administrația centrală și cea locală, pentru ca proiectele să se poată dezvolta și aduce plus valoare economiei locale, regionale și naționale”, a scris deputatul Ciprian Șerban.

Investiția, de aproximativ 1,7 miliarde de lei, este cea mai mare realizată vreodată în județul Neamț. După mai bine de 50 de ani, Piatra-Neamț va beneficia de un spital nou, dotat cu tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare. Proiectul prevede construirea a trei corpuri de clădire, cu o capacitate totală de 520 de paturi de spitalizare continuă și 46 de paturi pentru spitalizare de zi. Spitalul se va întinde pe o suprafață construită de 14.550 mp și suprafața desfășurată de 66.342 mp, la care se adaugă platforma tehnică în suprafață de 4780 mp.


 În prezent, este în desfășurare procedura de licitație deschisă pentru „proiectare si execuție lucrări”, nr. CN1060951 / 21.10.2023, publicat pe SEAP (e-licitație.ro)

Finanțarea provine din Programul Național de Redresare și Reziliență si din fonduri guvernamentale (PNRR), care contribuie cu 1.176.366.014,03 lei, în timp ce contribuția de 504.156.863,19 lei ar urma să fie asigurată printr-o colaborare cu Banca Europeană de Investiții.

Ateliere de mediu pentru elevii claselor primare

Premierul Marcel Ciolacu, vizită în Turcia.