În timp ce face pe aranjorul în politică, DNA e cu ochii pe Vanghelie. Nou dosar de corupție cu prejudiciu uriaș

Ieri a fost emisă o nouă ordonanță care îi vizează pe Marian Vanghelie, fratele său, Paul Vanghelie, Lupașcu Marian, Petre Leonard, Loredana Zidarescu și alte persoane implicate în dosar, în total opt inculpați.

Procurorul-șef al secției DNA, care gestionează cazul, a decis să disjungă dosarul principal din motive legate de celeritatea și eficiența procesului penal.

Decizia de a disjunge acest dosar vine ca urmare a finalizării expertizei consultate de STIRIPESURSE.RO, care a fost gata de mai bine de un an. Prejudiciul stabilit se ridică la peste 180 de milioane de lei, iar despre probele aflate la dosar sursele mele susțin că sunt clare și concludente. Aceste elemente i-au determinat pe procurori să accelereze trimiterea în judecată a celor implicați.

Prejudiciul de peste 180 milioane de lei este legat de mai multe achiziții și contracte suspecte, incluzând bunuri precum patinoare, cutii de arhivă, bomboane, agende, gel dezinfectant (covid 19), măști faciale, etc.

Este un caz complex, dar în această secțiune a dosarului, lucrurile par destul de clare, atât în ceea ce privește vinovăția, cât și valoarea pagubelor.

Restul inculpaților din dosar, printre care Salavăstru Valerian și Disăgilă Nicoleta, vor rămâne în dosarul principal, unde se continuă administrarea probelor. În paralel, reprezentanții societăților prejudiciate – Economat Sector 5 SRL și Amenajare Edilitară S5 SRL (fosta AES S5 SA) – au fost chemați la DNA alături de avocații lor, pentru a discuta detalii suplimentare privind prejudiciul total, care depășește 500 de milioane de lei (100 milioane de EURO)

Firma 1 cumpăra orice de la firma 2 la prețul de piață corect. Apoi, firma 1 vindea către firma 3. Da, firma 3 vindea apoi către firma 4 care, în sfârșit vindea către Economar Sector 5.

Economat Sector 5, vindea ce putea la un preț mai mare (un profit corect, legal, etc, dar prețul deja era de două, trei ori mai mare) către societăți ale Primăriei Sector 5. Ce nu putea vinde acolo, vindea la grădinițele ori colegiile, ori pe unde se putea prin sector.

content-image

content-image

content-image

content-image

Tot ieri, DNA a emis și ordonanțe de sechestru asigurator asupra conturilor celor implicați, în vederea recuperării prejudiciului. Aceste măsuri au fost deja aplicate la societățile și băncile vizate, conform procedurilor. Dosarul disjuns, care se concentrează pe prejudiciul de 180 de milioane de lei, este în etapa finală de pregătire pentru trimiterea în judecată.

Un aspect important al acestui caz este expertiza contabilă – 5000 de pagini, cu date clare și devoalarea circuitelor prin care banii publici au ajuns în alte părți.

Sursa: www.stiripesurse.ro

În timp ce face pe aranjorul în politică, DNA e cu ochii pe Vanghelie. Nou dosar de corupție cu prejudiciu uriaș

Germania recunoaște că nu îndeplinește cerințele NATO: Armata trebuie să fie mult mai mare