În Ziua internațională a păcii, mitropolitul Chișinăului le cere moldovenilor să postească 3 zile pentru pace

Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a transmis un apel către cler și credincioși, îndemnându-i să țină post timp de trei zile, între 25 și 27 septembrie, pentru a cere de la Dumnezeu pace și unitatea credinței, atât în țară, cât și în întreaga lume, scrie adevarulbisericii.ro.

Ziua de 27 septembrie, când se prăznuiește Înălțarea Sfintei Cruci, va fi marcată prin participarea credincioșilor la Dumnezeiasca Liturghie, cu îndemnul de a primi Trupul și Sângele Mântuitorului. De asemenea, la ora 12:00, clopotele vor fi trase timp de 15 minute în semn de rugăciune și solidaritate.

”Clerul și credincioșii sunt îndemnați a ține post vreme de trei zile (25-27 septembrie), pentru a cere de la Bunul Dumnezeu pace și unitatea credinței în țara noastră și în întreaga lume, iar în ziua prăznuirii Înălțării Sfintei și de viață dătătoarei Cruci, 27 septembrie, creștinii să participe la Dumnezeiasca Liturghie și să primească Trupul și Sângele Mântuitorului, apoi, la ora 12:00 să se tragă clopotele vreme de 15 minute.

Dumnezeu să binecuvânteze Țara noastră Moldova, stăpânirea, oastea și pe binecredincioșii creștini!

† VLADIMIR

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE”, se arată în mesajul mitropolitului.

În data de 21 septembrie este serbată Ziua internațională a păcii, stabilită de Organizația Națiunilor Unite încă din anul 1981.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Inundațiile din Polonia au avariat peste 18.000 de clădiri şi obiective de utilitate publică

Sebastian Burduja: Plafonarea prețurilor la energie ar putea fi prelungită și după martie 2025